Vrei să iei Bac-ul? E simplu! Ascultă rap!

Ultima actualizare:

    Elevul Mihai Preda cântă subiectele pentru Bac 2017FOTO: danfintescu.ro
Elevul Mihai Preda cântă subiectele pentru Bac 2017FOTO: danfintescu.ro

Are un succes nebun Mihai Preda, elev în clasa a XII-a la un liceu din Constanța. Peste 200.000 de vizualizări pe YouTube în doar două săptămâni. Cântă rap, dar versurile sunt, de fapt, posibile subiecte de Bac.

Pe Internet își spune Psihotrop. Pe numele real Mihai Preda (19 ani), tânărul a discutat la ”Adevărul Live“ despre proiectul său prin care transpune programa de Bacalaureat la Limba şi Literatura Română în piese rap.

Liceanul se pregătește să susțină examenul de Bac peste câteva luni. Materia de la Limba și literatura română i se pare cam plicticoasă și nici nu îi mai lasă timp pentru pasiunea sa, muzica rap.

”Trebuie să învăţ şi m-am gândit că ar fi mai uşor să reţin versuri de piese decât nişte comentarii destul de lungi şi puţin plictisitoare. În acelaşi timp, îmi doream şi să fac rap şi mi-am dat seama că nu prea mai pot din cauza Bac-ului, aşa că m-am gândit să le combin. Acum câteva luni m-am gândit ce ar trebuit să fac, m-am apucat să scriu, iar prima piesă a fost „Plumb“, poezia lui George Bacovia. Piesa a ajuns pe locul 3 în trending pe YouTube şi, cumva, la un moment dat a ajuns să fie peste orice piesă românească”, a spus Mihai Preda, pentru ”Adevărul live”.

Până acum, au ieşit cinci piese, spune elevul constănțean, dar își propune ca până în luna mai să acopere toate operele din programa de Bac.

Internauții sunt încântați de ideea lui Mihai Preda și sunt foarte numeroși. Până acum, a scris piese pentru ”Moara cu noroc”, poezia ”Plumb”, ”O scrisoare pierdută”, romanul ”Ion”, ”Enigma Otiliei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net