Vrei un împrumut? Uite ce oferte au băncile!

Ultima actualizare:

    De Sărbători, se dă startul creditelor de consum!Foto: Shutterstock
De Sărbători, se dă startul creditelor de consum!Foto: Shutterstock

Aproape în fiecare an, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, băncile oferă credite de consum mult mai avantajoase. Se merge pe ideea că fiecare dintre noi are nevoie de bani pentru cadourile sau vacanţele de Crăciun şi Revelion. Astfel, dacă vrei un împrumut rapid, acum este momentul să-l soliciţi. Specialiştii revistei Capital ne spun care sunt cele mai atractive oferte.

Băncile din România reîncep să se mişte în zona împrumuturilor de consum. Dobânzile anuale efective au scăzut, în unele cazuri, şi sub 10%, în timp ce liderii sistemului bancar  au demarat campanii de promovare a creditului de nevoi personale. „BCR, BRD şi Raiffeisen au desfăşurat mereu astfel de campanii în decembrie. Cred că doar acum doi ani au lipsit. Totuşi, am observat că în 2014 s-au mişcat ceva mai bine decât anul trecut în privinţa creditelor pentru persoane fizice”, a declarat Anca Bidian, CEO al brokerului Kiwi Finance, pentru revista Capital. 

BRD, perioadă de graţie de până la trei luni

BRD mizează pe un produs pe care îl are în portofoliu de mai multă vreme. Este vorba despre creditul „Expresso”, care vine nu doar cu costuri reduse, ci şi cu o perioadă de graţie pentru plata ratei de până la trei luni. De asemenea, banca franceză oferă asigurare gratuită pe o perioadă de trei luni. 

Raiffeisen scade DAE la creditele refinanţate

Cele trei bănci, care adună aproape 40% dintre activele sistemului bancar local, au venit cu oferte tentante la creditele de nevoi personale. Mai mult, Raiffeisen desfăşoară şi o campanie prin care propune propriilor clienţi să-şi refinanţeze creditele la costuri mai avantajoase decât cele iniţiale. Nivelul Dobânzii Anuale Efective propuse de Raiffeisen Bank la creditele de refinanţare se situează între 12% şi 14%, în funcţie de suma contractată. 

Iei benzină cu cardul BCR, ai reducere 10%

BCR insistă pe un pachet de soluţii de finanţare pentru persoane fizice. În centrul ofertei celei mai mari bănci locale nu este un credit de nevoi personale, ci un card de credit lansat sub denumirea „Cardul Bun de Plată”. Ca şi Raiffeisen, BCR oferă premii în bani noilor clienţi, dar şi comisioane şi dobânzi mai mici pentru carduri. BCR propune clienţilor un card de credit cu 0% comision de emitere şi 0% comision de administrare în primul an. De asemenea, produsul conceput de cea mai mare bancă locală oferă reduceri la achiziţia de combustibil, în condiţiile în care clienţii care fac plata în benzinării cu cardul BCR vor primi înapoi 10% din suma consumată. 

BT îţi dă 5.000 de lei şi-ţi cere doar două acte

La rândul ei, Banca Transilvania mizează pe un produs clasic, creditul de nevoi personale „Practic BT”, oferit fără comision de administrare. Pentru sume de până la 5.000 lei, singurele documente solicitate de bancă sunt actul de identitate şi o adeverinţă de venit. 

Click spune

Dobânzile au scăzut destul de mult încâ de la începutul acestui an. Există deja oferte cu un DAE sub 10%. Acest lucru arată că băncile vor să dea credite. În topul celor mai atractive oferte de creditare pentru persoanele fizice, primele cinci bănci au dobânzi apropiate de 10%, ceea ce reprezintă un minim istoric pentru dobânzile la împrumuturile de consum în lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net