«Vrem manele fără număr»

Ultima actualizare:

    Marian Chiru ne arată boxele  agăţate pe stâlpiFotografii: Sever Gheorghe
Marian Chiru ne arată boxele agăţate pe stâlpiFotografii: Sever Gheorghe

E veselie mare în Alexandria! De dimineaţă şi până seara cântă muzica pe străzi. Populară, uşoară sau de discotecă, însă unii localnici ar vrea să răsune la boxele de pe stâlpi şi ceva manele. Că românul se pricepe de minune să dea din buric.

Alexandria duce lipsă de orice, dar numai de muzică nu. În epoca tehnologiei, când fiecare are câte un telefon performant şi o pereche de căşti pe urechi la care ascultă tot ce are chef, primarul Victor Drăguşin a înţesat oraşul cu boxe.


    În Alexandria cântă muzica pe străzi, după ce primăria a instalat 70 de boxe pe stâlpi
În Alexandria cântă muzica pe străzi, după ce primăria a instalat 70 de boxe pe stâlpi

70 de aparate stau agăţate de stâlpii de pe pricipalele artere, dar şi din parcuri. Iar muzica răsună toată ziua, cu o mică pauză. ”Sunt pornite la ora 8.00 şi se opresc de la 14.00 la 16.00, după care cântă până la ora 22.00.


    Trecătorii ascultă muzică şi  la difuzoarele din parcuri
Trecătorii ascultă muzică şi la difuzoarele din parcuri

În tot timpul ăsta auzim diverse genuri: uşoară, d-astea cu Smiley, Delia, dar şi populară cu Liviu Vasilică. E relaxant, iar mie-mi trece timpul mai repede la muncă”, ne-a spus Florica Vâlcea, care vinde îngheţată în parc. Dacă ar fi după Marian, Alexandria ar trebui să fie sufletul petrecerii cu manele fără număr. ”Să difuzeze Nicolae Guţă, Florin Salam, Florin Peşte. Sunt preferaţii mei. Să dăm din buric! Telormanul e pe sistem”, este de părere bărbatul de 34 de ani. Pe de altă parte, Ion Petrache nu este deloc încântat că trebuie să-i bubuie boxele-n cap. ”Nu-mi convine deloc, sunt bolnav, ies să mă relaxez. Dar primarul ăsta face ce vrea, nu ne-a întrebat dacă vrem circ”. Iar reclamaţiile se pare că au curs gârlă la primărie. În principal, că sonorul este mult prea tare, astfel că volumul a fost setat în funcţie de zonă, după cum a recunoscut chiar edilul. Dar cum i-a venit acestuia ideea să dea ciripitul păsărelelor din parcuri pe bituri şi să le facă concurenţă claxoanelor de pe bulevarde cu ritmuri fel şi fel. ”În urma plimbărilor în mall, unde am văzut că mai mereu se aude muzica, iar atmosfera e una plăcută.

simeon stalpnicul png

E o chestiune bună, care nu face rău oamenilor. Din contră, le transmite o stare de spirit care nu are cum să fie decât bună”, a declarat primarul aflat la al treilea mandat. Investiţia în echipamente se ridică la 150.000 de lei şi cică face toţi banii. De Ziua Naţională în oraş se va difuza muzică patriotică, iar gopsodarul urbei are ocazia să le transmită tuturor mesaje de interes public.

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net