Vremea de Crăciun 2020. Elena Mateescu, director ANM: „Vom avea temperaturi mai ridicate decât în mod normal”

Ultima actualizare:

    Vremea de Crăciun va fi mai caldă decât în mod normal, mai ales în sudul țării
Vremea de Crăciun va fi mai caldă decât în mod normal, mai ales în sudul țării

Vremea de Crăciun în 2020 se anunță mai caldă decât în mod normal, a afirmat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie la un post de televiziune. Iată ce spune specialistul!

Elena Mateescu, director ANM: „Am avut un an al recordurilor”

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că am avut un an al recordurilor din punctul de vedere al temperaturilor înregistrate. Și, se pare că vom continua în același fel, căci luna decembrie se anunța una mai caldă decât în  mod obișnuit. 

„A fost un an al recordurilor, din punct de vedere al evoluției regimului de temperaturi în fiecare lună”, a afirmat specialistul. „Din cele 11 luni, înregistrăm abateri termice pozitive în zece luni. Excepție face luna mai, cu abatere termică negativă, de -1,6 grade Celsius, față de normalul climatologic al unei luni mai în țara noastră. În restul lunilor înregistrăm abateri mai mari cu 0,3 până la 3,9 grade Celsius, într-o lună de iarnă - februarie 2020 - și încheiem cu o toamnă 2020 - a treia toamnă cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meteorologice din țara noastră. Septembrie, octombrie au avut abateri mai mari de 2 grade Celsius, iar noiembrie a avut abateri de 0,4 grade Celsius”, a detaliat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, la Digi24.

Specialistul a dat câteva informații și cu privire la ceea ce se va întâmpla din punct de vedere meteorologic în decembrie. „Este posibil ca și decembrie, așa cum arată estimările la acest moment să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara, cu cele mai mari abateri în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a completat directorul ANM.

Elena Mateescu a precizat că mâine vor fi actualizate și cele patru estimări care includ și săptămâna trecerii în noul an, pentru a putea oferi informații mai exacte cu privire la cum va fi  vremea de revelion, însă a vorbit despre cum va fi vremea de Crăciun: „Săptămâna 21-28 decembrie păstrează același semnal - temperaturi ușor peste medii în toate regiunile și precipitații peste norme în regiunile extracarpatice și în rest normale”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net