Vremea până sâmbătă. Valul de frig lovește în România. Unde se circulă în condiții de iarnă

Ultima actualizare:

    În zonele montane și de deal se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă
În zonele montane și de deal se circulă cu dificultate, în condiții de iarnă

Vremea până sâmbătă se menține rece pentru această perioadă a anului, România fiind lovită de un val de frig care ne duce mai degrabă cu gândul la iarnă. Azi continuă să ningă la munte, în Bucovina, în centrul și vestul țării, iar vântul se va intensifica în toată țara. Abia spree sfârșitul săptămânii vom vedea soarele, dar va fi mai rece decât în mod obișnuit.

Cum va fi vremea până sâmbătă

Meteorologii nu vin cu vești foarte bune și anunță frig până la sfârșitul săptămânii. Miercuri va continua să ningă și să plouă în multe regiuni din țară, joi vom avea o vreme la fel de mohorâtă, iar de vineri apare în sfârșit soarele. Chiar și așa, prognoza anunță temperaturi destul de scăzute. 

Miercuri - frig, ninsori și vânt puternic

Miercuri se răceşte în toată ţara şi vom avea cel mult 11 grade în sud vestul extrem, transmit ȘtirileProTv. Va ninge în Bucovina şi în centrul țării, vor fi precipitaţii mixte în regiunile vestice, iar în sud-est o să plouă. În Dobrogea şi Bărăgan vor fi ploi și intensificări ale vântului, în Moldova temperaturile nu vor trece de 7 grade și este posibil să cadă lapoviță. În Bucovina va fi și mai rece, temperaturile nu vor trece de 6 grade și sunt așteptate ninsori slabe și lapoviță.  În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi înnorări şi precipitaţii mixte. Temperaturile se opresc la 7 grade.

În vestul țării vom avea până la 10 grade în Banat, lapoviţă şi un vânt mai insistent. În Transilvania, norii vor fi numeroşi şi vor predomina ninsorile. În sud-vest se anunţă vreme mai bună, cu soare şi câteva ploi sporadice în zonele deluroase, dar vântul va avea intensificări. Maximele termice sunt în scădere faţă de ziua trecută și vor ajunge până la 11 grade. În ţinuturile sudice, temperaturile scad cu 7-8 grade, plouă temporar şi vântul va accentua senzaţia de frig.

În Bucureşti se răceşte brusc şi la amiază vom avea în jur de 9 grade Celsius. Norii se adună treptat, va ploua din când în când şi vântul va creşte în intensitate. La noapte înnorările persistă, se răceşte şi minimă va ajunge pe la zero grade.

La munte, va ninge mai consistent în zona Carpaţilor Orientali, vântul prinde putere, mai ales la altitudini mari cu viteze de 80-90 şi zãpada va fi viscolitã. Temperaturile din staţiuni scad semnificativ.

Vremea pe trei zile 

Joi vremea se menţine rece, va mai ninge în zonele înalte şi în centrul ţării, prin vest vor fi precipitaţii mixte iar în celelalte zone predomina ploile. Vineri aşteptăm vreme frumoasă, dar rece pentru luna Aprilie. La munte sunt posibile fulguieli, iar prin sud-est va picura puţin. Sâmbătă atmosfera va fi însorită în toată ţara, dar mai sunt condiţii de ceață mai ales în prima parte a zilei.

Deși ne apropiem de jumătatea calendaristică a primăverii, iarna este prezentă în majoritatea regiunilor din țară. Pe multe drumuri naționale și județene es-a depus strat consistent de zăpadă și se circulă cu dificultate. Drumarii acționează cu materiale antiderapante și cu utilaje de îndepărtare a zăpezii. Chiar și așa, au existat situații în care mașinile au rămas blocate în nămeți.

ARGEȘ

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 73, în zona Rucăr-Bran, unde ninge abundent, a anunţat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. „Având în vedere atenţionarea meteo de cod galben pentru partea de nord a judeţului Argeş, privind fenomene de precipitaţii, ninsori însemnate cantitativ şi intensificări ale vântului, vă recomandăm să echipaţi autovehiculul în mod corespunzător, să conduceţi cu prudenţă şi să acţionaţi pedala de acceleraţie cu moderaţie. La această oră, pe DN 73, zona Rucăr-Bran, ninge abundent şi se circulă în condiţii de iarnă", se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

BRAȘOV

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a acţionat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, cu 55 de autoutilaje de deszăpezire care au răspândit 275 tone de material antiderapant, în condiţiile codului galben de ninsori, valabil pentru zona centrală a ţării. Conform DRDP Braşov, drumarii au acţionat pe tronsoanele de drumuri naţionale din cele cinci judeţe din aria de competenţă - Braşov, Sibiu, Harghita, Covasna şi Mureş, şi autostrăzile A1 şi A3.

Miercuri dimineaţa, pe principalele artere de trafic din judeţul Braşov - DN 1, DN 1A şi DN 73, în zona Bâlea de pe DN 7C din judeţul Sibiu, precum şi pe tronsoane din judeţul Harghita de pe DN 11B, DN 12, DN 12A, DN 12C, DN 13A, DN 13B şi DN 13C, era depus un strat de zăpadă frământată de până la 2 centimetri.

Potrivit IPJ Braşov, pe DN 1 şi pe DN 1A, în judeţul Braşov, două TIR-uri au rămas blocate, între Perşani-Şercaia şi respectiv la ieşirea din municipiul Săcele, circulaţia fiind reluată după deblocarea drumului în condiţii de iarnă.

PRAHOVA

Mai multe TIR-uri sunt oprite, miercuri, pe DN 1A, arteră pe care se circulă în condiţii de iarnă, traficul în zonă fiind redus, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Potrivit sursei citate, de la km 156 - (zona Fabricii de Apă) până la km 159 se circulă în condiţii de iarnă, pe acest tronson fiind oprite voluntar, fără a avea probleme tehnice, patru autotrenuri care au recurs la această variantă pentru a preveni eventuale probleme în trafic. Traficul în zonă este redus şi se circulă fără probleme pe lângă aceste TIR-uri. Drumarii acţionează cu material antiderapant, iar poliţiştii rutieri se află la faţa locului.

Anterior, au fost semnalate probleme pe DN 1, unde de asemenea se circulă în condiţii de iarnă. Astfel, pe sensul de urcare, la km 114+600 (Posada,) un autotren a derapat, iar la km 122, la Sinaia, un TIR a rămas în pană pe sensul de coborâre. Poliţia a anunţat că circulaţia a fost reluată în condiţii normale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net