Temperaturile au coborât brusc în toată țara, din pricina a două valuri de aer rece venite din vestul continentului și din estul Rusiei. Meteorologii ANM au realizat prognoza pentru perioada 2 – 7 aprilie. Uite când scăpăm de frig și de vânt!


Oficial este primăvară. Au înflorit pomii și primele lalele. Însă, vremea rece s-a întors în țara noastră și s-a pornit vântul. Astăzi, 2 aprilie, este ”cod galben” în Deltă și în Banat, unde viteza vântului va depăși 60 km/h. Prognoza meteo pentru perioada 2 – 7 aprilie, pe regiuni.

Vremea pentru perioada 2 – 7 aprilie

Vremea în Banat și Crișana

Temperaturile au scăzut brusc, de la 22 de grade luni, 1 aprilie, la cel mult 17 grade marți, 2 aprilie. Abia pe 7 aprilie vor mai urca ușor, la 18 – 20 de grade. Vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, dar mai ales între 5 și 10 aprilie.

Vremea în Transilvania

Temperaturile au scăzut de la 19 grade luni, 1 aprilie, la 10 grade astăzi, 2 aprilie. În timpul nopții, temperaturile au scăzut la minus 4 grade. Până pe 8 aprilie, se va încălzi lent, de la o zi, la alta, până spre 17 grade. Va urma o săptămână cu valori de 14 grade la prânz și în jur de 2 grade în timpul nopții. Vor fi condiții de precipitații între 5 și 9 aprilie.

Vremea în Maramureș

Doar 11 grade astăzi, 2 aprilie. Între 3 și 8 aprilie, se va încălzi treptat, până la 14 – 16 grade la orele prânzului și 4 grade în toiul nopții. Vor fi condiții de precipitații între 5 și 9 aprilie.

Vremea în Moldova

Doar 10 grade astăzi, 2 aprilie, iar din 4 aprilie se va încălzi lent, până la 14 – 16 grade. Din 9 aprilie, temperaturile vor coborî ușor, până la 14 grade la prânz și 2 – 4 grade în timpul nopților. Vor fi condiții de precipitații între 5 și 9 aprilie.

Vremea în Dobrogea

Doar 9 – 10 grade astăzi, 2 aprilie, dar și în zilele următoare. Din 7 aprilie, temeprturile vor urca ușor, la 12 - 14 grade. Vor fi condiții de precipitații zilnice între 5 și 9 aprilie.

Vremea în Muntenia și Oltenia

De la 22 de grade luni, 1 aprilie, temperaturile au coborât la 12 grade astăzi, 2 aprilie. Abia în 6 aprilie sunt prognozate 14 grade, 18 grade în 8 aprilie, apoi valorile vor coborî din nou. Temporar vor fi precipitații, mai ales între 6 și 9 aprilie.

Vremea la munte

Vremea va fi schimbătoare. La prânz, vor fi în jur de 2 grade și în jur de minus 2 grade noaptea. Sunt așteptate precipitații după 5 aprilie.

Sursa: ANM

 
 
Loading...