Vremea se încălzeşte. În ce zone temperaturile vor ajunge la 11 grade Celsius

Ultima actualizare:

    Iarna s-a instalat deja la munteFoto: Pixabay
Iarna s-a instalat deja la munteFoto: Pixabay

Veşti bune de la meteorologi care anunţă o încălzire a vremii în următoarele zile. În Dobrogea, Muntenia şi Oltenia temperaturile ar putea ajunge şi la 11 grade în cursul zilei. Aceeaşi tendinţă de încălzire a vremii este semnalată şi în zonele de munte, cu temperaturi uşor mai scăzute noaptea.

Meteorologii anunţă pentru perioada următoare temperaturi în creştere, pe alocuri peste nivelul celor normale în decembrie, precum şi posibilitatea apariţiei precipitaţiilor începând din 10 decembrie.

În Banat, în intervalul 7-10 decembrie, procesul de încălzire a vremii va determina valori diurne de 7 - 10 grade şi nocturne de 0 - 4 grade. În Crişana, în aceeaşi perioadă, încălzirea vremii va determina valori diurne de 5-0 grade şi nocturne de 0-3 grade. În Transilvania, încălzirea vremii va determina, în perioada 7-10 decembrie, înregistrarea unor temperaturi mediate regional de 4-8 grade ziua şi de -2-1 grad noaptea. 

Din data de 7 decembrie vremea în Maramureş se va încălzi determinând valori diurne de 5-8 grade şi nocturne cuprinse între -3 şi -1 grad. Apoi, după 10 decembrie, vor fi variaţii termice de la o zi la alta, dar în ansamblu se estimează un regim termic caracterizat de valori uşor peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie.

Temperaturi, în creştere în zona de munte 

Încălzirea vremii din perioada 7-10 decembrie va determina în Moldova înregistrarea o diferenţă medie între z ide 5-8 grade şi noapte de -2-2 grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora în jurul sau chiar peste cele normale în a doua decadă a lunii decembrie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor slabe cantitativ va fi în creştere începând cu data de 10 decembrie.

În perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina în Dobrogea valori diurne de 8-11 grade şi nocturne de 2-5 grade. 

În Muntenia, în perioada 7-10 decembrie, încălzirea treptată a vremii va determina valori diurne de 8-11 grade şi nocturne de 2-5 grade. Ulterior, temperatura va avea variaţii de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie. din 10 decembrie, sunt posibile precipitaţii.

Vremea se va încălzi în perioada următoare în Oltenia, determinând valori diurne de 6-11 grade şi nocturne de -2-2 grade.

La munte, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creştere, astfel că maximele se vor încadra între 2 şi 6 grade, iar minimele între -5 şi -1 grad, în medie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net