Vremea se schimbă radical: plouă torențial și se răcește

Ultima actualizare:

    În următoarele zile, umbrela va fi un accesoriu indispensabilFoto: Click!
În următoarele zile, umbrela va fi un accesoriu indispensabilFoto: Click!

Am avut o toamnă caldă și însorită, dar iată că meteorologii ANM ne avertizează că vremea se va schimba radical. Un val de aer polar ne va aduce ploi bogate, vânt și temperaturi scăzute.

Meteorologii ANM a emis o avertizare ”cod galben”, pentru ploi însemnate și rafale de vânt la munte. Fenomenele vor începe luni (23 octombrie) în jurul orei 10.00 și se vor desfășura până marți seară (24 octombrie), în jurul orei 23.00.

Din dimineața zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a țării. În Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București), local în Transilvania, precum și în zonele montane și submontane, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși local 20 - 30 l/mp. În zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, se vor cumula cantități de apă pe arii extinse între 30 și 50 l/mp și izolat peste 60 l/mp. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de peste 50 km/h, iar la munte, în zona înaltă, vor fi rafale de peste 70 km/h. Temperaturile vor scădea de la o zi la alta, astfel încât la mijlocul săptămânii vremea va deveni rece în toată țara. Dacă duminică (22 octombrie), în Capitală, la orele prânzului au fost 20 de grade, joi și vineri nu vor fi mai mult de 10 grade. La Botoșani, de pildă, temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar noaptea sunt prognozate zero grade. La munte, la altitudini mari, trecător vor fi precipitații mixte, ploi, lapoviță și ninsoare.

Meteorologii au emis și ”cod portocaliu”, pentru perioada 23 octombrie, ora 12.00, 24 octombrie, ora 18.00, pentru zona deluroasă și montană a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș și Dâmbovița, unde cantitățile de apă vor depăși 50 l/mp și izolat chiat 80 l/mp.

Atenție! În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza avertizările.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net