Vremea în țară. Va fi deosebit de rece, ninsori și viscol

Ultima actualizare:

    Traseele montane din Bucegi au fost închise, închise începând de astăzi (15 noiembrie), până primăvara viitoare, decizia fiind luată după ce vremea s-a întrăutăţit la munteFOTO: Facebook
Traseele montane din Bucegi au fost închise, închise începând de astăzi (15 noiembrie), până primăvara viitoare, decizia fiind luată după ce vremea s-a întrăutăţit la munteFOTO: Facebook

A venit iarna în aproape toată țara. A nins slab, dar viscolit, la munte, iar temperaturile au coborât sub cele normale pentru această perioadă. Va fi deosebit de rece, ninsori și viscol, până duminică la prânz.

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări ”cod galben” pentru astăzi (15 noiembrie) de ceață, vânt și precipitații, iar până duminică (18 noiembrie) va fi vreme rea în toată țara.

Traseele montane din Bucegi au fost închise

Traseele montane din Bucegi au fost închise, închise începând de astăzi (15 noiembrie), până primăvara viitoare, decizia fiind luată după ce vremea s-a întrăutăţit la munte. Rămân deschise doar cele de la baza muntelui, scrie news.ro.

Şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, a declarat că decizia de a se interzice intrarea pe traseele din Masivul Bucegi a fost luată în condiţiile în care la altitudini mari sunt precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturile au scăzut şi vântul bate cu putere.

A nins la munte

Drumarii au intervenit cu utilaje şi peste 60 de tone de sare după ce în Harghita a nins. A nins la Predeal și Sinaia. Precipitațiile au fost slabe, iar în cursul dimineții mare parte din zăpada căzută s-a topit. Rămâne însă pericolul de polei.

Avertizare meteo ANM

Meteorologii ANM au emis o informare de vreme rea de astăzi (15 noiembrie), până duminică (18 noiembrie), la orele prânzului. În funcție de evoluția fenomenelor meteo, avertizarea ar putea fi prelungită.

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului la munte, precipitații slabe mixte în zonele joase de relief. Vremea va deveni rece în toată țara, chiar deosebit de rece în estul și sud-estul teritoriului, unde și vântul va avea unele intensificări. Valorile termice vor fi negative în cursul nopților și al dimineților în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge și vor fi intensificări ale vântului îndeosebi pe creste, spulberând zăpada.

În regiunile estice, sudice și centrale se vor semnala precipitații slabe, dar sub formă de ninsoare sau lapoviță, mai ales în cursul zilei de vineri, 16 noiembrie și al nopții de vineri spre sâmbătă (16/17 noiembrie).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensie punct de pensie carte de munca carnete de munca calcule pensii lista
image
image
image
image
image
image
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net