Vreţi iar examen de admitere la liceu?

Ultima actualizare:

    Examenele de admitere  la liceu şi la facultate ar  putea fi reintroduse
Examenele de admitere la liceu şi la facultate ar putea fi reintroduse

Atenţie elevi, profesori şi părinţi! Se pregăteşte o nouă lege a educaţiei! Asta înseamnă că se schimbă din nou regulile în învăţământ. Printre modificări se vor număra: reintroducerea examenelor de admitere la liceu şi regândirea sistemului de evaluare naţională.

Se pregăteşte o nouă Lege a Educaţiei, un proiect în fază incipientă existând deja la Camera Deputaţilor, urmând să fie discutat cu sindicatele din domeniu şi apoi lansat în dezbatere publică, în iunie. Aşa că, pregătiţi-vă pentru noi schimbări! Dacă le-aţi pierdut şirul, vă spunem noi că, din 1996, când a fost adoptată Legea, au fost făcute circa 60. Ei bine, ceea ce n-a fost bun în ultimii ani va fi de acum înainte. Mai exact, se pare că şefii din educaţie vor să reintroducă unele examene. Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, principalele modificări vor fi „reintroducerea examenelor de admitere la liceu, eventual, treapta la clasa a X-a, admitere la facultate, regândit sistemul de evaluare, inclusiv evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, care sunt inutile”, a declarat Hăncescu.

Luni (18 mai), încep evaluările naţionale

Evaluările la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a încep astăzi. Iată calendarul! Clasa a II-a: astăzi, proba scrisă la Limba română; mâine, proba de citire la Limba română şi de scriere şi citire la Limba română pentru minorităţi; miercuri, Matematică; joi, proba scrisă la Limba maternă; vineri, proba de citit la Limba maternă. Clasa a IV-a: 26 mai, Limba română; 27 mai, Matematică; 28 mai, Limba maternă. Clasa a VI-a: 2 iunie, Limbă şi comunicare; 3 iunie, Matematică şi Ştiinţe ale naturii. 

«E o mare bulibășeală!»

Mihaela Mavrodin, mamă elev clasa a IV-a, București: „Nu e normal ca această lege să fie schimbată aproape în fiecare an. Îi zăpăcește și pe copii, și pe profesori. Într-un an se dă examen la finalul unei clase, în anul următor nu se mai dă. E o mare bulibășeală! Sunt de acord cu examenul de admitere la liceu și cu cel de admitere la facultate, însă, aș vrea ca lucrurile să fie clare și să aibă continuitate”.

Georgiana Rădoi, mamă elev clasa a IV-a, București: ''Când se schimbă ministrul educației, se schimbă și legea! Chiar nu se pot pune o dată de acord cu toții, ca să facă ceva bun pentru copii? Ca să nu mai spun că multe modificări s-au făcut în timpul anului școlar, ceea ce nu este în regulă”.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net