A vrut să-şi dea foc, dar a murit de inimă

Ultima actualizare:

    Medicii au încercat să-l  resusciteze pe Ecaterin  Georoceanu, apoi l-au  transportat la Spitalul Colţea (Foto: Sever Gheorghe)
Medicii au încercat să-l resusciteze pe Ecaterin Georoceanu, apoi l-au transportat la Spitalul Colţea (Foto: Sever Gheorghe)

„Pune mâna pe ei!", „Trânteşte-i la pământ!", „Vezi să nu îşi dea foc!". Acestea au fost strigătele cu care 10 poliţişti i-au luat pe sus ieri, în faţa Primăriei Sectorului 5, pe doi bărbaţi care ameninţau să se autoincendieze. În urma intervenţiei, unul dintre protestatari a murit, iar celălalt a ajuns la Secţia 17.

O butelie, o sticlă cu diluant şi mai multe cârpe. Cu aceste obiecte lângă ei, Georoceanu Ecaterin Teodor şi Mihai Bistran s-au proţăpit la orele prânzului în faţa sediului Primăriei Sectorului 5 de pe Bd. Elisabeta. „De un an vrem să fim primiţi în audienţă de primarul Vanghelie, iar el nu ne bagă în seamă", au fost cuvintele pe care le strigau nemulţumiţii.

Cum cei doi ameninţau să se transforme în torţe umane imediat ce ar fi fost evacuaţi din faţa intrării oficiale a primăriei. Un echipaj de pompieri şi două ambulanţe au apărut strategic pentru a interveni la nevoie. După 45 de minute, în timp ce stăteau întorşi cu spatele la primărie şi îşi strigau drepturile în faţa presei, au fost atacaţi de forţele de ordine.

Pentru orice eventualitate au fost stropiţi cu furtunul de pompieri. Apoi, au fost duşi în primărie pentru discuţii. Cel mai în vârstă dintre bărbaţi, Georogeanu Ecaterin Teodoru, în vârstă de 59 de ani, a acuzat brusc dureri în piept, a fost dus cu Salvarea la spital unde a decedat.

Ecaterin Georoceanu şi Mihai Bistran voiau să-i vorbească primaruluidespre problemele sociale pe care le aveau

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Un alt bucureştean şi-a strigat oful din vârful macaralei

Protestul extrem din faţa Primăriei sectorului 5 nu a fost singurul de ieri care a speriat autorităţile. Un bărbat s-a căţărat pe o macara înaltă de 45 metri, situată pe strada Pridvorului din sectorul 4, şi i-a ameninţat pe poliţişti că se aruncă în gol.

Oamenii legii l-au identificat pe „sinucigaş", care a mai avut tentative de a se arunca de la înălţime. În faţa camerelor de luat vederi acesta a recunoscut că nu a intenţionat să se sinucidă, ci doar să-i pună pe jar, din nou, pe negociatorii Poliţiei. Un alt bărbat, din sectorul 6, a ameninţat că se sinucide în acelaşi fel, după ce s-a urcat pe o schelă a unui bloc aflat în şantier.

Autorităţile au intervenit în forţă şi i-au imobilizat pe cei doi protestatari

simeon stalpnicul png

Ce spun autorităţile

Spitalul Colţea. Teodor Ecaterin Georoceanu a fost adus la ora 13.35 la Spitalul Colţea în stop cardiorespirator şi inconştient. Conform medicilor acesta era intubat, ventilat extern mecanic, nu avea puls. După ce a fost resuscitat fără succes timp de 30 de minute în Ambulanţă, asupra pacientului au mai fost făcute încercări încă 20 de minute la Compartimenul Primiri Urgenţe al Spitalului. După 50 de minute a fost declarată moarte clinică şi pentru că decesul a survenit în loc public, este considerat caz medico-legal şi este preluat de IML.

Primăria Sectorului 5. Deşi cei doi nemulţumiţi care au încercat să îşi dea foc în faţa primăriei sectorului 5, s-au plâns că de un an încearcă în zadar să ajungă în audienţă la primarul Vanghelie, au fost contrazişi de reprezentanţii instituţiei. Aceştia au anunţat că nici unul dintre protestatari nu a cerut oficial să fie primit de edilul-şef al sectorului 5. Despre procedurile urmate de poliţiştii locali în timpul intervenţiei reprezentanţii primăriei spun că au fost corecte şi au avut la bază pericolul prezentat de cei doi asupra bucureştenilor prezenţi într-o zonă intens circulată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net