«A vrut să trăiască, dar porcina l-a ucis»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ipoteză şoc în cazul morţii marelui actor Ion Lucian (88 de ani). Extrem de îndurerată, soţia sa a spus, ieri, la priveghiul maestrului că acesta a murit din cauza gripei porcine. Actorul va fi înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor.

Actori, prieteni sau oameni obişnuiţi au trecu, ieri, pe la Teatrul Excelsior, acolo unde a fost depus trupul artistului Ion Lucian, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

"70 de ani de carieră au lăsat urme mari în teatrul românesc. Se vede că a fost foarte iubit... sala e plină", ne-a spus soţia marelui actor, Paula Sorescu. Vladimir Găitan, Ilinca Tomoroveanu, George Mihăiţă, Ileana Stana Ionescu, Mihai Mălaimare şi Rodica Mandache s-au rugat pentru liniştea sufletului marelui actor.

Nedezlipită de la catafalcul soţului său, despre moartea căruia s-a speculat că ar fi fost cauzată de gripa porcină, actriţa a fost întrebată dacă medicii au făcut totul pentru a-l salva.

„Dacă spun da, nu cred în ceea ce spun, dacă spun nu, se înţelege greşit. E o certitudine că a avut acel virus. Aşa mi s-a spus. A rezistat trei săptămâni, a vrut să trăiască, organismul său a luptat. Apoi, brusc, a avut o cădere şi a doua zi a şi murit. Nu a avut şansă!", a explicat Paula Sorescu.

Soţia actorului a mai declarat că virusul gripei porcine (H1N1) a fost confirmat atât de Institutul „Matei Balş", cât şi de Institutul Cantacuzino. Întrebaţi despre acest caz, directorii celor două unităţi nici nu au negat, nici nu au confirmat existenţa virusului la Ion Lucian. „Ştiu multe, dar nu vreau să mă bag", ne-a declarat directorul de la „Matei Balş", prof. dr. Adrian Streinu-Cercel. La rândul său, şeful de la Cantacuzino, Radu Dorel Lucian, ne-a spus că „nu poate să dea informaţii despre acest caz".

Mai mult, el nu a putut să ne dea date nici despre câte cazuri de gripă porcină au fost confirmate în acest sezon: „Au fost cazuri de H1N1, însă nu ştiu câte". În 2009-2010, în România, 7.000 de oameni s-au infectat cu H1N1 şi 124 au murit. Isteria s-a declanşat, însă, după ce actorul de la „Cronica cârcotaşilor", Toni Tecuceanu, a murit în urma contractării virusului. Gripa porcină se manifestă prin febră, oboseală, tuse, durere în gât.

Olga Tudorache, o noapte la Reanimare

Actriţa Olga Tudorache (82 de ani) se simte bine, după ce, dumnică seară, a leşinat pe scenă. Medicii de la Spitalul Elias din Capitală, spun că artista este conştientă şi cooperantă şi că nu au apărut complicaţii de la momentul internării. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, dr. Valentin Calu, Olga Tudorache a fost internată cu suspiciunea de accident vascular cerebral.

simeon stalpnicul png

"În urma investigaţiilor imagistice efectuate s-a infirmat această suspiciune şi s-a apreciat că este vorba de o tulburare ischemică (n.r. o problemă a circulaţiei sângelui care poate afecta activitatea cerebrală) apărută pe fondul unor suferinţe cronice existente. Starea dânsei de sănătate este bună, a părăsit secţia de Terapie Intensivă, este conştientă şi cooperantă", a mai precizat dr. Calu.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net