A vrut să treacă râul Teleajen cu maşina

Ultima actualizare:

Ploaia torenţială, însoţită de descărcări electrice şi vânt puternic, le-a stricat planurile în special celor care au ales să stea la corturi, în zona Valea Popii.

Cel mai grav caz a fost al unui grup de 20 de turişti care a rămas izolat din cauza râului Teleajen, ieşit din matcă. Aceştia campaseră dincolo de firul apei, iar râul s-a umflat din cauza ploilor abundente căzute duminică.

Speriaţi, oamenii au sunat la 112 ca să fie salvaţi. „Mai multe echipaje ale ISU Prahova au intervenit pentru scoaterea turiştilor în siguranţă. Intervenţia a durat aproximativ două ore, iar din fericire nu s-au produs alte incidente", ne-a spus Mihai Divoiu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

După un weekend de coşmar, un turist aflat în grupul de persoane campate peste râu nu a mai avut răbdare să aştepte sosirea pompierilor care să îi ajute să iasă din zonă. El s-a aventurat cu maşina în albia râului sperând că poate să treacă, dar a rămas blocat în apele învolburate.

„În tot weekend-ul am avut probleme din cauza ploilor şi fulgerelor, iar penele de curent au fost la ordinea zilei. Unii turişti au stat la lumina lumânării, iar din cauza ploilor nu s-au putut bucura nici măcar de focurile de tabără. Chiar şi în cursul zilei de luni mai aveam probleme de alimentare cu electricitate", ne-a spus Ştefan Lupu, primarul comunei Măneciu.

Click!spune

Ploi şi vijelii în 16 judeţe din ţară

Meteorologii au emis, ieri, o avertizare Cod galben de ploi în 16 judeţe: Caraş Severin, Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Braşov, Sibiu, Covasna, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Vrancea şi Buzău. Aceasta este valabilă până astăzi, la ora 21.00.

Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de intensificări de vânt, descărcări electrice şi grindină.

Cod portocaliu de inundaţii

Şi hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe râurile Bârzava şi Râmnicu Sărat. Acesta intră în vigoare, astăzi, şi este valabil până mâine la prânz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net