Zece colonei şi generali ai Armatei Române urmăriţi penal în dosarul «Case pentru militari»

Ultima actualizare:

Nume grele din Armata Română figurează pe lista DNA. Generalul maior Floarea Şerban, generalul maior Francisc Radici, generalul maior Constantin Năstase, generalul locotenent Sergiu Tudor Medar, generalul locotenent Gheorghe Rotaru, generalul de corp de armată Mircea Chelaru, comandorul Gheorghe Gonciaruc, colonelul Cornel Julea, colonelul Ionel Vizitiu şi plutonierul adjunct Mihaela Matei, toţi în rezervă, sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice.

Ei şi-ar fi cumpărat locuinţele de serviciu obţinute de la minister, deşi deţineau la momentul respectiv una sau mai multe case în proprietatea soţiilor ori a altor rude. Potrivit legii 564/2004, cadrele militare aveau dreptul să cumpere, la preţuri subvenţionate, casele obţinute de la MApN, însă numai cu respectarea unor condiţii.

“Titularul contractului de închiriere (a locuinţei de serviciu – n.r.) să deţină această calitate de chiriaş în baza unui contract de închiriere valabil încheiat, titularul cererii de cumpărare să nu deţină sau să nu fi deţinut locuinţe proprietate pe teritoriul României, titularul cererii să nu mai fi cumpărat din fondul de stat o altă locuinţă, în regim subvenţionat”, spun reprezentanţii DNA, care au precizat că prejudiciul produs Ministerului Apărării Naţionale se ridică la 1,2 milioane de lei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net