Zece decese provocate de gripă. Ultimul este un bărbat din Arad

Ultima actualizare:

    La ultima raportare a infecţiilor respiratorii, în 10 ianuarie, erau aproape 53.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 105 fiind de gripăFOTO: Click!
La ultima raportare a infecţiilor respiratorii, în 10 ianuarie, erau aproape 53.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 105 fiind de gripăFOTO: Click!

Virusul gripal face încă o victimă, a noua de la începutul anului. Ultimul caz este din Arad, unde un bărbat nevaccinat a decedat.

Zece persoane au murit din cauza gripei de la începutul anului, informează Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Ultimele două cazuri s-au confirmat la un adolescent de 17 ani din Teleorman şi la un bărbat de 40 de ani din Arad.

Potrivit CNSCBT, cel de-al nouălea deces provocat de gripă s-a înregistrat, marţi (15 ianuarie), la un bărbat în vârstă de 40 de ani din Arad. Medicii au stabilit că acesta avea virus gripal tip AH 1, având condiţii medicale preexistente şi fiind nevaccinat antigripal, scrie news.ro.

Tot marţi, s-a înregistrat şi decesul unui adolescent de 17 ani din Teleorman. Acesta a avut, de asemenea, virus gripal tip A, dar şi Virus Respirator Sincitial (VRS), având condiţii medicale preexistente şi fiind nevaccinat antigripal.

Alte două decese s-au înregistrat duminică (13 ianuarie), la un bebeluş de 10 luni din Ilfov şi la o femeie de 69 de ani din Prahova. De asemenea, ultima victimă a fost tot un bărbat din Arad, în vârstă de 82 de ani. 

Primele cinci decese provocate de gripă au fost anunţate, în 9 ianuarie, de către specialişti.

La ultima raportare a infecţiilor respiratorii, în 10 ianuarie, erau aproape 53.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, 105 fiind de gripă. 

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net