Zece răniţi în Colectiv, transferaţi în Marea Britanie şi Norvegia

Ultima actualizare:

    Răniţii au fost transportaţi cu un avion medical al NATOfoto: Facebook
Răniţii au fost transportaţi cu un avion medical al NATOfoto: Facebook

Un nou transport a plecat duminică noapte din România spre Marea Britanie şi Olanda. la bordul avionului medical al NATO medicii români au îmbarcat yece răniţiu în urma tragediei din clubul Colectiv din 30 octombrie.

Noi transferuri, de data aceasta spre Franţa şi Germania, ar putea avea loc în următoarele zile, a anunţat secretarul de stat Raed Arafat. În total, 31 de persoane sunt tratate în acest moment în clinicile din străinătate. Pe de altă parte, 35 de răniţi sunt în continuare în stare gravă. 

Printre răniţii care vor fi trataţi în Marea Britanie este şi un tânăr de 18 ani, care are arsuri pe 90 la sută din suprafaţa corpului. 

În acest moment, 83 de răniţi mai sunt în spitale din Capitală,15 fiind în stare critică şi şase în stare gravă. Astfel, la Spitalul de Arşi sunt 17 pacienţi, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 16, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 6, la Spitalul "Sfântul Ioan" - 6, la Spitalul Elias - 8, la Spitalul Militar Central - 7, la Spitalul "Sfântul Pantelimon" - 2, la Spitalul Floreasca - 6, la Spitalul Universitar de Urgenţă - 10, la Spitalul Gerota - 3 (un pacient a revenit în 5 noiembrie pentru că nu se simţea bine), la Spitalul SRI "Agrippa Ionescu" - 2, potrivit ultimelor date, transmise luni dimineaţă. În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, au decedat 45 de persoane şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre pacienţii internaţi în spitale din Capitală, 35 au fost transportaţi spre unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat. Ultimul a fost bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache, care murit, duminică seară, după ce a intrat în stop cardiorespirator în aeronava care îl transporta la o clinică din Elveţia şi care a fost întoarsă din drum. Alţi doi răniţi au decedat sâmbătă, după ce au ajuns în Olanda. Chiar de la început, medicii au anunţat că această săptămână este critică, iar, din păcate, numărul deceselor ar putea creşte. 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net