Zeci de părinţi cu bebeluşi în braţe, la coadă pentru vaccinul BCG

Ultima actualizare:

    Părinții au stat cu copiii la coadă pentru ca micuții să fie vaccinați (foto: adevarul.ro)
Părinții au stat cu copiii la coadă pentru ca micuții să fie vaccinați (foto: adevarul.ro)

Peste 50 de părinţi cu bebeluşi în braţe au aşteptat, marţi, la Maternitatea Arad pentru vaccinul BCG. Și asta, după ce imunizările au fost reluate. Îngrijorător este, însă, faptul că lipsește în continuare vaccinul împotriva hepatitei B, 500 de nou-născuţi fiind neimunizaţi, doar în județul Arad.

Mii de copii născuți în ultimele două luni și jumătate în mai multe județe din țară nu au fost imunizați împotriva tuberculozei și a hepatitei B, deoarece Ministerul Sănătății nu a mai trimis în teritoriu doze de vaccin. De câteva zile, în unele județe, au sosit dozele de vaccin BCG (împotriva tuberculozei) și au fost distribuite la medicii de familie.

Aflând că au sosit vaccinurile, marți, la ora prânzului, peste 50 de părinții din județul Arad și-au luat copiii și s-au prezentat la ambulatoriul Maternităţii Arad, potrivit Mediafax.

„Este un aer irespirabil în acest hol. Îmi e groază că vin aici să vaccinez copilul şi poate mergem acasă cu alte boli”, a spus o mamă care aştepta de o oră la coadă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, de care aparţine maternitatea, a spus că părinţii vor fi programaţi în următoarele zile, „în ordinea cronologică a restanţei la vaccinare”.

„Sunt aproximativ 500 de copii care nu au primit vaccinul BCG, pentru că din luna iulie nu am mai avut în stocuri. Sperăm că în următoarele două-trei săptămâni vor fi rezolvate toate aceste cazuri. Programările vor fi făcute pentru zilele de marţi şi joi, între orele 10.00 şi 11.00”, a precizat purtătorul de cuvânt, Adrian Wiener.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Arad au declarat că Ministerul Sănătăţii a trimis 10.800 de doze de vaccind BCG, care ajung pentru zece luni, iar în această perioadă au loc atât vaccinările pentru nou-născuţi, cât şi pentru bebeluşii neimunizaţi în cele patru maternităţi din judeţ.

Pe de altă parte, judeţul Arad nu a primit vaccinul împotriva hepatitei B pentru nou-născuţi, ci doar 1.100 de doze pentru copiii care au împlinit vârsta de două luni.

Acest vaccin este încă aşteptat pentru cei peste 500 de bebeluşi care nu au fost imunizaţi în ultimele două luni şi jumătate.

În așteptare se află, de fapt, mii de copii din țară, care n-au fost vaccinați la naștere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net