Ce au stabilit judecătorii pentru Lia Olguța Vasilescu

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii a devenit, din nou, ținta glumelor internauțilorFoto: Arhiva Click!
Ministrul Muncii a devenit, din nou, ținta glumelor internauțilorFoto: Arhiva Click!

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, va ajunge astăzi,din nou, în fața magistraților. Judecătorii de la Curtea de Apel București vor decide dacă edilul va fi cercetat în continuare în stare de libertate sau va primi control judicar, așa cum au cerut procurorii.

UPDATE, ora 13.20: Magistrații Curții de Apel au decis, în urmă cu puțin timp, să respingă contestația procurorilor, astfel că Lia Olguța Vasilescu a rămas fără control judiciar. Ea va fi cercetată, în continuare, în stare de libertate.

Curtea de Apel analizează contestaţia DNA privind controlul judiciar în cazul primarului Craiovei. Procurorii spun că acesta s-a folosit de faptul că este cercetat în stare de libertate și a făcut presiuni asupra martorilor.

Speriați de amenințări, ei nu ar mai fi vrut să colaboreze cu autoritățile.

Astfel că autoritățile cer ca Lia Olguța Vasilescu să fie pusă sub control judiciar, în dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție.

Procurorul a declarat în sala de judecată că edilul a prezentat selectiv la posturi de radio și televiziune, precum și pe Facebook, date din dosarul său și a căutat să-l discrediteze pe denunțătorul Petru Becheru prin publicarea unei fotografii a acestuia.

"Solicităm instanței să-i interzică inculpatei să mai publice date din dosar, pentru că martorii se simt timorați și amenințați. Vă rog să obligați inculpata să nu se mai prezinte la radio și televiziuni și să nu se mai apropie de martori și denunțători", a spus procurorul.

De cealaltă parte, Lia Olguța Vasilescu a declarat că, dacă în cazul ei se va lua măsura controlului judiciar, atunci nu își va mai putea exercita funcția de primar, deoarece nu va mai avea voie să se apropie de angajați din Primăria Craiova care au calitatea de martor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net