În perioada 21 – 22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fântâni, cuprins între Piața Unirii și Piața Constituției) se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă – iCeleBrate my City!


Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați în fiecare zi începând cu ora 10.00 și până noaptea târziu, cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele, ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat. Gurmanzii vor avea festivalul lor în festival: Bucharest Food Festival – Street Edition! Cele mai apreciate preparate culinare internaționale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialități care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi!

proiectii-imapp2018-10-800x400_c.jpg

Proiecțiile de anul trecut au uimit publicul
Proiecțiile de la iMapp 2018 au uimit publicul

iMapp Bucharest –în Piaţa Constituţiei 

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției. Festivalul a devenit deja un eveniment european, în care se întrec cei mai tari realizatori de proiecții video pe clădiri. Au fost selectate din toată lumea opt echipe care își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului. Este vorba de: Antaless Visual Design(câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios(câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero(câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MØjØ STUDIO(câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina), Marco Morgese(câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu(câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), René şi Andrzej(câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 dinRomânia) și Mindscape Studio(câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

proiectii-imapp_2018-9-800x400_c.jpg

Specialiști în proiecții video pe clădiri vin din toată lumea la competiția de la București
Proiecțiile de la iMapp au uimit în fiecare an publcul

Cum se va desfășura concursul iMapp Bucharest

Echipele finaliste vor crea lucrăride 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”, încercând să impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet și lumină, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului. Pe 21 septembrie 2019 prestaţia celor 8 echipe finaliste va fi analizată de către un juriu internațional, cu șapte membri, mari specialiști în domeniul audio-vizual. Aceștia vor da premiul juriului. Publicul are și  posibilitatea şi în acest an să își voteze echipa favorită, printr-un SMS cu tarif normal la numărul1843, disponibil în seara evenimentului, în rețelele de telefonie Vodafone, Orange, Telekom și DigiMobil. 

artistul_german_schiller.jpg

Accesul la concertul artistului german Schiller este gratuit
Publicul va putea asista gratuit la concertul de Zilele Bucureștiului al artistului german Schiller
Foto: adevărul.ro

Concerte cu acces gratuit în Piața Constituției

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante: SCHILLER și Waldeck. Primul, pe numele său Christopher von Deylen este cel mai cunoscut artist de muzică electronică din Germania. În deschidere va cânta trupa vieneză Waldeck a muzicianului Klaus Waldeck, care va susține un concert live de excepție, cu accente Electro Swing.

 

Citiți și

 

Ce de distracţii la Zilele Bucureştiului!

 

Începe iMapp București, cel mai tare spectacol de proiecții video

 
 
Loading...