”Zilele Bucureștiului” se sărbătoresc pe 21 și 22 septembrie. Capitala țării împlinește 560 de ani

Ultima actualizare:

    De la Piața Unirii la Palatul Parlamentului, bulevardul Unrii devine pietonal timp de două zile
De la Piața Unirii la Palatul Parlamentului, bulevardul Unrii devine pietonal timp de două zile

În perioada 21 – 22 septembrie, Bulevardul Unirii (tronsonul cu fântâni, cuprins între Piața Unirii și Piața Constituției) se transformă într-o arteră pietonală, unde va fi organizată o adevărată petrecere în stradă – iCeleBrate my City!

Bucureștenii și turiștii vor fi întâmpinați în fiecare zi începând cu ora 10.00 și până noaptea târziu, cu o serie de activități stradale pentru toate vârstele, ateliere creative și momente de divertisment pentru copii, jocuri interactive, teatru ambulant și animație de stradă, zeci de artiști costumați de sărbătoare, un bazar urban cu produse locale hand-made și de artizanat. Gurmanzii vor avea festivalul lor în festival: Bucharest Food Festival – Street Edition! Cele mai apreciate preparate culinare internaționale de tip street food vor fi gătite pe loc, iar vizitatorii se vor putea delecta cu specialități care vor satisface chiar și cele mai pretențioase gusturi!

iMapp Bucharest –în Piaţa Constituţiei 

Cea de-a 6-a ediție a concursului internațional de 3D video mapping – iMapp Bucharest, va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piața Constituției. Festivalul a devenit deja un eveniment european, în care se întrec cei mai tari realizatori de proiecții video pe clădiri. Au fost selectate din toată lumea opt echipe care își vor prezenta lucrările pe fațada Palatului Parlamentului. Este vorba de: Antaless Visual Design(câștigător al festivalului 1minute projection mapping competition din Japonia), George Berlin Studios(câștigător al Premiului Publicului la festivalul Borealis din S.U.A.), 404.Zero(câștigător al festivalului Genius Loci Weimar 2018 din Germania), MØjØ STUDIO(câștigător al festivalului Kyiv Light Festival 2018 din Ucraina), Marco Morgese(câștigător al festivalului Luz y Vanguardias 2019 din Spania), Michele Pusceddu(câștigător al festivalului Zsolnay Light Festival 2019 din Ungaria), René şi Andrzej(câștigători ai Premiului Juriului la festivalul iMapp Bucharest 2018 dinRomânia) și Mindscape Studio(câștigător al Premiului Publicului la festivalul iMapp Bucharest 2018 din România).

Cum se va desfășura concursul iMapp Bucharest

Echipele finaliste vor crea lucrăride 3D video mapping cu durata de 4 minute, pe tema „O singură hartă. Călătorii diferite. Descoperiţi lumea video mapping-ului la iMapp Bucharest!”, încercând să impresioneze prin show-uri pline de culoare, sunet și lumină, proiectate pe fațada Palatului Parlamentului. Pe 21 septembrie 2019 prestaţia celor 8 echipe finaliste va fi analizată de către un juriu internațional, cu șapte membri, mari specialiști în domeniul audio-vizual. Aceștia vor da premiul juriului. Publicul are și  posibilitatea şi în acest an să își voteze echipa favorită, printr-un SMS cu tarif normal la numărul1843, disponibil în seara evenimentului, în rețelele de telefonie Vodafone, Orange, Telekom și DigiMobil. 

Concerte cu acces gratuit în Piața Constituției

Înaintea concursului de 3D video mapping, pe scena din Piața Constituției vor urca artiști de renume, care vor deschide oficial evenimentul prin concerte electrizante: SCHILLER și Waldeck. Primul, pe numele său Christopher von Deylen este cel mai cunoscut artist de muzică electronică din Germania. În deschidere va cânta trupa vieneză Waldeck a muzicianului Klaus Waldeck, care va susține un concert live de excepție, cu accente Electro Swing.

Citiți și

Ce de distracţii la Zilele Bucureştiului!

Începe iMapp București, cel mai tare spectacol de proiecții video

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net