Ziua Marinei a adunat peste 10.000 de turişti

Ultima actualizare:

    Turiştii au avut acces  pentru prima dată  pe faleza CazinouluiFotografii: Inquam
Turiştii au avut acces pentru prima dată pe faleza CazinouluiFotografii: Inquam

3.000 de militari, 30 de nave şi ambarcaţiuni, un submarin, scafandri, elicoptere şi avioane de vânătoare. Asta au putut vedea cei peste 10.000 de constănţeni şi turişti care s-au înghesuit la malul mării să vadă marea paradă de Sf. Maria.

Marți, 15 august, toate drumurile au dus în Portul Tomis şi pe faleza Cazinoului din Constanţa, principalele puncte de atracţie de Ziua Marinei. De la festivităţi au lipsit fregata Regina Maria, care se află în Portul Militar, şi nava-şcoală Mircea, bricul fiind în marşul anual de instrucţie, informează adevarul.ro. În dispozitiv au intrat fregata Regele Ferdinand şi Mărăşeşti, în total fiind 30 de nave şi ambarcaţiuni care au defilat şi au făcut spectacol la Ziua marinarilor. 


    Startul distracţiei l-a dat Zeul Neptun,  care a venit însoţit de nimfe
Startul distracţiei l-a dat Zeul Neptun, care a venit însoţit de nimfe

Manifestările au început la ora 10.00, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis, i-ar startul distracţiei l-a dat Zeul Neptun, care a venit însoţit de nimfe. Simultan, pe digul din Portul Tomis a avut loc un spectacol de efecte pirotehnice. Exerciţiile demonstrative au fost deschise de elicopterul Puma Naval şi de cinci paraşutişti militari lansaţi de la înălţime, care au purtat drapelele României, NATO şi UE.


    Avioanele de vânătoare şi fregatele au făcut spectacol
Avioanele de vânătoare şi fregatele au făcut spectacol

Remorcherele Voinicul, Vânjosul şi Vârtosul, proaspăt intrate în dotarea Forţelor Navale Române, au făcut spectacol şi anul acesta. Au urmat salturi spectaculoase ale scafandrilor de la Forţele Speciale, din două elicoptere Puma Naval şi din două ambarcaţiuni rapide. A venit rândul avioanelor de vânătoare, care au simulat un atac cu bombe. În cadrul ceremoniilor a avut loc şi un exerciţiu de căutare şi atac submarin inamic. Pentru prima dată, publicul a avut acces pe faleză. 

simeon stalpnicul png

Click! spune

După ceremoniile de pe faleză, în Portul Tomis au început jocurile marinăreşti. Evenimentele prilejuite de Ziua Marinei au continuat seara, de la ora 20.00, cu un concert de fanfară pe faleza Cazinoului. Seara s-a încheiat cu retragerea cu torţe a marinarilor militari, de la ora 22.00, pe itinerariul: Vraja Mării - Comandamentul Flotei - Piaţa Ovidiu - Prefectura Constanţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net