Ziua Mondială a Apei. ONU are ca obiectiv să ne asigure apa potabilă până în 2030

Ultima actualizare:

    Ziua Mondială a Apei are temă anul acesta „preţuirea apei”
Ziua Mondială a Apei are temă anul acesta „preţuirea apei”

Oamenii din lumea întreagă sărbătoresc astăzi Ziua Mondială a Apei. Apa este esenţială pentru sănătatea organismului nostru. Dacă fără mâncare putem supravieţui până la 40 de zile, fără apă nu rezistăm mai mult de 3-5 zile. Iar ONU are ca obiectiv să ne-ai asigure până în 2030.

An de an, pe 22 martie este Ziua Mondială a Apei, iar, în 2021, tema sărbătorii este „preţuirea apei”. Pentru că este o resursă finită în natură, ar trebui să avem mai multă grijă de ea.

La nivel global, peste 3 miliarde de oameni îşi pun sănătatea în pericol din cauză că apa pe care o folosesc nu vine din surse de încredere.

În Italia, Departamentul de Ştiinţă a vieţii şi a Mediului a pornit o campanie specială de curăţare a apelor, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei de anul acesta.

”Totul se învârte în jurul apei. Pentru mine apa e viaţă”, a spus Alessandro Nardi, cercetător marin. Colega acestuia, Stefania Gorbi spune că în vin e înţelepciune, în bere e libertate, iar în apă sunt bacterii. ”Aşa că am face bine să economisim cât mai multă apă, să ne-o filtrăm singuri dacă putem şi să o preţuim în fiecare secundă în care ne bucurăm de ea”.

721 de milioane de oameni trăiesc în zone în care calitatea apei e „critică” și anual, 14 miliarde de tone de deşeuri ajung în oceane.

ONU are ca obiectiv să asigure apă potabilă pentru toată lumea până în 2030.

Ziua Mondială a Apei. Cât de importantă este apa pentru organism

Medicii explică faptul că apa are rol în procesul de digestie, în transportul substanţelor nutritive, sănătatea articulaţiilor, respiraţie, eliminarea substanţelor toxice din organism, termoreglare-menţinerea temperaturii corporale, în buna funcșionare a tuturor organelor şi sistemelor din corpul nostru.

Sunt necesari să consumăm minimum 2 litră de apă pe zi pentru buna funcționare a organismului.

Specialiștii avertizează că deshidratarea dă peste cap buna funcţionare a organismului, acumulăm toxine şi produşii de metabolism nu pot fi eliminaţi adecvat, apare suprasolicitarea renală, oboseala cronică,

dureri musculare şi articulare. În articulaţii există lichidul sinovial cu un conţinut mare de apă.

Prin deshidratare se reduce cantitatea de apă din articulaţii şi acestea dor atunci când ne mişcăm.

”Suntem 70% apă,însă nu avem rezerve. Dacă nu ne hidratăm corespunzător nu completăm deficitul de apă şi asta ne poate duce către o stare de boală”, a explicat medicul Iren Alexoi, pentru adevarul.ro

Citește și: 

Cât de importantă este apa pentru organismul uman şi câtă trebuie să consumăm în fiecare zi

Cât de importantă e hidratarea pe timp de iarnă

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net