Ziua predă Cibernetică, noaptea salvează vieţi

Ultima actualizare:

    Profesoara Virginia Mărăcine este voluntar SMURD, după ce a pierdut 7 studnți în clubul Colectiv
Profesoara Virginia Mărăcine este voluntar SMURD, după ce a pierdut 7 studnți în clubul Colectiv

Virginia Mărăcine, profesoară de Cibernetică la ASE, şi-a schimbat viaţa radical după ce a pierdut 7 studenţi în teribilul incendiu din clubul Colectiv. Acum este voluntar SMURD, paramedic într-un echipaj care salvează oameni.

Astăzi (6 iulie) și mâine (7 iulie), la Arena Națională, între orele 9.00-17.00, puteți să asistați cum învață voluntarii SMURD să salveze vieți. Joi, 6 iulie, este prima zi a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat.

Participă pompieri și paramedici. O veți vedea printre ei pe Virginia Mărăcine, profesoara care ziua predă Cibernetică, iar noaptea salvează vieți.


    Profesoara Virginia Mărăcine predă Cibernetică, dar și metode de salvare studenților de la ASE
Profesoara Virginia Mărăcine predă Cibernetică, dar și metode de salvare studenților de la ASE

Tragedia din Colectiv i-a schimbat radical viaţa şi Virginiei Mărăcine, profesoară la Cibernetică la Academia de Studii Economice din București.

Şapte tineri care aveau viitorul în faţă şi în care profesoara lor îşi punea mari speranţe s-au stins în fatidica noapte, scrie digi24.ro. Alţi trei au scăpat ca prin minune, cu răni grave şi traume psihice. A fost momentul în care profesoara a învăţat o lecţie de viaţă de la elevii săi. ”Mi-am dat seama din discuţiile cu studenţii mei care au supravieţuit la Colectiv că dacă ar fi avut cunoştinţe în domeniul primului ajutor si reacţii corecte, şansele multora dintre ei ar fi fost altele”, a spus profesoara.

La câteva luni după Colectiv, Virginia Mărăcine a luat o hotărâre: să plece, după ore, în misiuni de salvare. S-a oferit voluntar în serviciul de urgenţă şi după sute de ore de cursuri şi antrenament a ajuns paramedic pe ambulanţă.

În urmă cu 20 de ani, Virginia Mărăcine şi-a salvat nepotul de 3 ani şi jumătate, căruia i s-a făcut rău brusc. L-a resuscitat, deşi nu ştia dacă ceea ce face e bine. Acum, salvează în fiecare zi oameni.

SMURD are acum 700 de voluntari în ţară, dar ar fi nevoie de încă 10 ori pe atât.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net