Zonele roşii cu Covid-19 ce riscă intrarea în carantină. Județele cu multe cazuri de infectări

Ultima actualizare:

    Mai multe zone, inclusiv Bucureștiul, ar putea fi declarate zone de carantinăFoto: GettyImages
Mai multe zone, inclusiv Bucureștiul, ar putea fi declarate zone de carantinăFoto: GettyImages

Bucureştiul şi zece judeţe din ţară sunt în topul infectărilor cu coronavirus și riscă să intre în carantină. Asta după ce în spațiul public au apărut discuții legate de măsuri de restricție ”zonale sau regionale”. În felul acesta, se dorește ca virusul din China să nu se răspândească și în zonele unde sunt puține cazuri.

România a ajuns să aibă circa 700 de noi infectări pe zi, de la puţin peste 100, câte erau la începutul perioadei de „relaxare”, în 15 mai. În Capitală şi în alte zece judeţe sunt înregistrate ele mai multe cazuri, astfel că ele ar putea fi primele vizate de eventuale măsuri mai drastice.

Autorităţile ar putea impune măsuri de restricţie zonale sau regionale, acolo unde se va constata o creştere alarmantă a numărului de infectări cu coronavirus.

Vorbim despre zonele cu rată mare de infectare, precum sunt Capitala (4.467) sau Suceava (4.268). La ele se adaugă, Braşov (2.381), Argeş (2.079), Galaţi (1.626), Vrancea (1.378), Dâmboviţa (1.194), Iaşi (1.139), Prahova (1.126), Botoşani (1.104), Neamţ (1.059).

Harta zonelor din România în ceea ce privește răspândirea coronavirusului
Harta zonelor din România în ceea ce privește răspândirea coronavirusului

Alte nouă județe, aflate în vestul, sudul și centrul țării, sunt în zona galbenă. Vorbim aici despre 723 (Bihor) 891 (Cluj) de cazuri, Gorj, Olt, Ialomiţa şi Buzău se manifestă între 550 şi 990 de cazuri.

Pe Litoral, în judeţul Constanţa sunt 645 de cazuri confirmate, iar în Tulcea sunt 230. Anunţul legat de carantinarea zonelor roșii a fost făcut, ieri, 20 iulie, de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cu doar o zi înainte de intrarea în vigoare a Legii carantinei şi a izolării.

Raed Arafat: ”Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc” 

„Aceste cazuri cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare –, riscul există (...) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei.(…) Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a afirmat Raed Arafat.

Ultimele date oficiale arată că în România sunt 38.139 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore fuseseră confirmate alte 681 de noi îmbolnăviri. În acelaşi timp sunt înregistrate 2.038 de decese, iar 25.213 de persoane s-au vindecat.

Cel mai negru scenariu: un milion de infectări, în septembrie

Cel mai negru scenariu al unui document intern al Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă arată posibilitatea ca în luna septembrie România ar putea să atingă pragul de un milion de cazuri, cu peste 2.000 pe zi, dacă se păstrează indicele actual al distanţării sociale. Studiul mai subliniază că în contextul actual, la 1 august vom avea între 20.000 şi 24.000 de cazuri active şi că s-ar crea condiţiile pentru impunerea din nou a stării de urgenţă.

Evoluția ține strict de măsurile de siguranță pe care populația trebuie să le respecte: purtarea măștii în spații închise și distanțarea fizică.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/intre-1-si-3-august-am-putea-intra-starea-de-urgenta-atunci-sunt-indeplinite

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-diferenta-dintre-carantina-si-izolare-la-domiciliu-pe-intelesul

https://www.click.ro/news/national/senatul-adoptat-proiectul-de-lege-privind-carantina-si-izolarea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net