Ne-am bucurat degeaba de necazul francezilor!

Ultima actualizare:

De 90 de minute a avut nevoie naţionala Franţei pentru a face uitat debutul ruşinos în preliminariile pentru Euro 2012, 0-1 pe „Stade de France" cu Belarus. După ce în urmă cu şase zile presa din „hexagon" ştergea pe jos cu nonvalorile din echipa lui Laurent Blanc, evoluţia convingătoare din partida câştigată cu Bosnia, 2-0 la Sarajevo, a readus optimismul în presa franceză.

„O gură de oxigen. Reconstrucţia este lansată" a titrat L'Equipe, notând totodată că graţie acestei victorii, Franţa este practic relansată în lupta pentru primul loc în grupă.

Trecerea la sistemul 4-3-3 şi titularizarea lui Alou Diarra s-au dovedit a fi ideile salvatoare ale lui Blanc, care i-au permis în acelaşi timp lui Diaby să se elibereze.

„Percutant, penetrant, fente din corp, ştiinţa jocului, replieri defensive...Diaby a luminat jocul Franţei", a mai punctat principalul cotidian sportiv francez.

Însă marele remarcat al meciului a fost Karim Benzema, alintat deja „noul Henry". La cea de-a 29-a convocare a sa în naţionala Les Bleus, jucătorul Realului a punctat pentru a noua oară, fiind la doar un gol în spatele lui Thierry Henry, raportat la acelaşi interval.

„Singurul jucător care nu a cântat Marseilleza, Benzema a onorat pe teren tunica cocoşului. Pe teren era aşteptat, pe teren a dat răspunsul" au notat cei de la France Football.

„Întrebarea care se pune acum este dacă această evoluţie va rămâne în anale drept un foc de paie, sau ca explozia mult aşteptată a unui mare talent", a concluzionat totodată site-ul football.fr, care mută apoi miza pe meciul cu tricolorii: „Dacă această victorie aduce încredere, Laurent Blanc ar trebui să vadă la 9 octombrie, împotriva României, prima sa victorie pe Stade de France".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net