O cercetătoare româncă va fi premiată de Barack Obama

Ultima actualizare:

Profesor-asistent de chimie, fizică şi astronomie, Emilia Moroşan se numără printre cei 85 de cercetători care vor primi această distincţie, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 13 decembrie, la Washington DC, scrie Adevărul.

Premiile au fost inaugurate de preşedintele Bill Clinton, în anul 1996, pentru a onora cercetătorii cu rezultate deosebite. Câştigătorii sunt desemnaţi de 10 departamente şi agenţii federale şi se aşteaptă să aducă importante contribuţii la economia SUA. De obicei, distincţiile sunt însoţite şi de fonduri de cercetare pentru o perioadă de până la cinci ani, se arată pe site-ul Universităţii Rice.

„Ştiinţa şi tehnologia au fost mult timp centrul puterii economice a Americii. Sunt încrezător că aceste persoane, ale căror cariere sunt atât de promiţătoare încă de la debut, vor continua să facă descoperiri care vor propulsa naţiunea noastră în următorii ani", a declarat preşedintele Barack Obama.

„Sunt foarte încântată! Bineînţeles, recunoaşterea aceasta este un lucru uimitor, dar partea cea mai bună e că voi primi mai multe fonduri şi voi putea angaja mai multe persoane care să facă această muncă minunată.

Am fost nominalizată de Biroul de Cercetare Strategică din cadul Forţelor Aeriene, instituţie care mi-a şi finanţat până în prezent programele de cercetare", a declarat Emilia Moroşan.

Românca a câştigat şi premiul pentru carieră al Fundaţiei Naţionale pentru ştiinţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net