Sunt plătiţi regeşte pentru abilitatea lor de a lua decizii complexe în legătură cu investiţii de milioane de euro zilnic. Dar poate că meseria de bancher nu este atât de grea.


O dovedeşte Lusha, un cimpanzeu de circ din Rusia, al cărei portofoliu financiar a surclasat fondurile de investiţii ale ţării cu 300% în 2008.

Animalul a fost pusă să aleagă opt din 30 de companii ruseşti pentru a investi un milion de ruble, aproximativ 21.000 de euro. Companiile a fost reprezentate de cuburi.

"Alegerile ei s-au dovedit extrem de inspirate, iar portofoliul ei s-a triplat. A făcut o treabă mai bună decât majoritatea pieţei", a declarat Oleg Anisimov, editor al revistei Russian Finance.

"Toată lumea a fost şocată. Atunci, de ce-şi mai primesc bancherii bonusurile uriaşe? Poate pe ei ar trebui să-i trimitem la circ", a mai spus el.

Pavel Turin, şeful departamentului de politici monetare din cadrul Ministerului Economiei de la Moscova a concluzionat: "Acest experiment a dovedit că experienţa nu joacă un rol important în previziunile legate de piaţă. Poţi avea succes şi fără cunoştinţe financiare".


 


Loading...
Citeste tot despre: