O ploieşteancă şi-a găsit casa plină de şerpi FOTO

Ultima actualizare:

ORA 12.20

Un caz cel puţin ciudat şi dificil a intrat în atenţia poliţiştilor prahoveni după ce o femeie în vârstă din Ploieşti, care a vrut să-şi păstreze anonimatul, le-a cerut ajutorul pentru a scăpa de cei 19 şerpi pe care i-a găsit în casă. Ieri după-amiază, aceasta a venit la sediul Poliţiei să reclame incidentul şi, pentru a fi mai convingătoare, a adus cu ea şi o reptilă.

Echipa care s-a deplasat la locuinţa femeii a găsit 19 şerpi, cu dimensiuni între 25 cm şi un metru, împachetaţi fiecare în câte o pungă de plastic şi unul liber, în dormitorul casei. Se pare că nu este singurul incident de acest fel. „Anul trecut, am mai fost solicitaţi la şase astfel de intervenţii la această adresă, dar găseam câte unul sau doi, acum au fost foarte mulţi", ne-a spus Cristian Măciucă, căpitan în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cei care s-au şi ocupat, de altfel, de ridicatul şerpilor.

La expertiză

Reptilele au ajuns la Muzeul de Ştiinţele Naturii Prahova pentru expertize. „La o primă examinare este vorba despre şerpi de apă, neveninoşi, însă îi vom studia cu atenţie pentru a determina exact speciile din care provin. Nu atacă decât dacă sunt provocaţi, iar hrana lor este reprezentată, în general, de animale mici. Chiar dacă nu sunt periculoşi pentru om, prezenţa lor poate avea un impact psihologic puternic", ne-a spus Raluca Marinescu, biolog al muzeului. Şerpii au fost anesteziaţi cu formol vor ajunge, cel mai sigur, material didactic.

Bănuielile femeii se îndreaptă către nepotul său de soră, un bărbat de 55 de ani, despre care aceasta le-a declarat poliţiştilor că i-a introdus şerpii în casă prin gura de vizitare a podului, pentru a-i provoca panică şi a o determina, astfel, să-i vândă casa. Imobilul este situat ultra-central în Ploieşti, are mai multe etaje şi foarte multe camere.

„Nepotul reclamantei a declarat că nu ştie nimic despre provenienţa şerpilor. Am deschis un dosar de cercetare penală şi sunt în desfăşurare verificări privind provenienţa reptilelor, precum şi a gradului de pericol prezentat de aceştia", ne-a declarat Daniel Radu, purtător de cuvânt al IPJ Prahova.

ORA 8.30

Pentru a argumenta reclamaţia, femeia a adus cu ea la sediul Poliţiei un şarpe, iar la domicliul ei au fost găsiţi alţi 19, cu dimensiuni între 25 şi 100 cm., împachetaţi individual în pungi din material plastic, iar unul a fost găsit liber, în dormitorul locuinţei.

Femeia a declarat că şerpii au fost introdusi cu intenţie, prin gura de vizitare a podului de catre nepotul său în vârstă de 55 de ani, în vederea producerii unei stări de panică, scopul  fiind dobândirea întregului imobil.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net