O statuie în memoria caracatiţei Paul va fi ridicată în Germania

Ultima actualizare:

    Caracatiţa „oracol” Paul a prezis victoria Spaniei asupra Olandei în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, 9 iulie  (Foto: Reuters / Wolfgang Rattay)
Caracatiţa „oracol” Paul a prezis victoria Spaniei asupra Olandei în finala Campionatului Mondial de Fotbal din Africa de Sud, 9 iulie (Foto: Reuters / Wolfgang Rattay)

O statuie înaltă de 1,8 metri va fi ridicată în memoria caracatiţei Paul, în faţa acvariului Sea Life Center din oraşul german Oberhausen, unde a locuit acest octopod cu abilităţi de "prezicător", informează newslite.tv.

Directorii acvariului german în care a locuit caracatiţa Paul au anunţat că intenţionează să construiască un "imens spaţiu memorial" în onoarea octopodului devenit o veritabilă "vedetă" în timpul Cupei Mondiale de fotbal din 2010, relatează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al acvariului din Oberhausen a anunţat cu această ocazie că statuia înaltă de 1,8 metri va deveni în scurt timp un obiectiv turistic de succes. În vârful statuii va fi expusă o sculptură în formă de caracatiţă, ale cărei tentacule înconjoară o minge de fotbal.

În acelaşi complex memorial va fi expusă şi o urnă aurie care conţine cenuşa caracatiţei Paul.

Caracatiţa Paul, care a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, a murit pe 26 octombrie 2010.

Născut în 2008 la Weymouth (Anglia) şi apoi transferat în Germania, octopodul Paul a primit o statuetă de bronz din partea unei delegaţii spaniole, fiind numit şi "cetăţean de onoare" în Carballino (oraş din nord-estul Spaniei), pentru calităţile sale de prezicător.

Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, inclusiv la finală, când a prezis victoria naţionalei Spaniei în finala cu Olanda. Caracatiţa a prezis şi victoria Germaniei, în finala mică a CM, cu Uruguay.

Caracatiţa Paul şi-a dovedit imparţialitatea în privinţa drapelului Germaniei (n.r. - culorile drapelului german sunt galben, roşu şi negru) în faza grupelor, când a prezis că naţionala antrenată de Joachim Low va fi învinsă de Serbia, culorile drapelului acestei ţări fiind alb, albastru şi roşu. Paul a mai prezis victoriile Germaniei în meciurile din grupă cu Australia (n.r. - drapel albastru cu steluţe albe şi o cruce roşie) şi Ghana (n.r. - drapel în culorile verde, galben şi roşu), dar şi pe cea în faţa Angliei (drapel în culorile albastru şi roşu), din optimi. În sferturile de finală, Paul a pronosticat victoria Germaniei în faţa Argentinei (drapel în culorile bleu şi alb), apoi înfrângerea naţionalei antrenate de Joachim Low în semifinala cu Spania .

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a greşit pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net