OMS: 14.711 de morţi de gripă porcină de la apariţia maladiei

Ultima actualizare:

"Până la data de 24 ianuarie 2010, peste 209 de ţări şi teritorii din lume au raportat cazuri confirmate în laborator de gripă H1N1, dintre care cel puţin 14.711 au fost mortale", informează OMS.

Virusul gripal a provocat moartea a cel puţin 569 de persoane într-o săptămână, în sensibilă scădere faţă de săptămâna precedentă, confirmând diminuarea ritmului de răspândire a bolii constatată în ultimele săptămâni.

Gripa porcină, care a cunoscut un moment de vârf în octombrie-noiembrie în majoritatea statelor temperate din emisfera nordică, continuă să se răspândească "activ" în Africa de nord, în anumite regiuni din estul şi sud-estul Europei, precum şi în sudul şi estul Asiei, subliniază OMS în raportul săptămânal.

În Europa, ţări precum Austria, Albania, Bulgaria, Slovacia şi Rusia au înregistrat "o creştere uşoară" a numărului cazurilor de gripă şi de infecţii respiratorii, chiar dacă aceste bilanţuri rămân la niveluri inferioare celor înregistrate în perioadele de vârf ale pandemiei, subliniază OMS.

În Europa s-au înregistrat "cel puţin 3.429 de decese" de la apariţia maladiei, declarată la 11 iunie prima pandemie de gripă atipică a secolului.

Regiunea din lume cea mai afectată de noul virus rămâne America (de nord şi de sud) cu "cel puţin 7.166" de morţi după două valuri de răspândire a gripei, în primăvară şi toamnă, mai menţionează OMS.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Imbatranire FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net