Oprescu: «În două luni încep lucrul la autostrada suspendată!»

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu va candida la preşedinţie
Sorin Oprescu va candida la preşedinţie

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat la inaugurarea de ieri a Pasajului Pipera-Tunari că va începe în cel mult două luni lucrul la mult-visata autostradă suspendată. „Nu mai aştept după ei, îi dau drumul“, a declarat edilul.

Construcţia va începe din nordul Bucureştiului, acolo unde traficul este supraaglomerat. Sorin Oprescu a explicat că studiul de fezabilitate al autostrăzii suspendate este finalizat şi că mai este nevoie doar de finanţare pentru demararea proiectului.

Potrivit datelor Primăriei Generale, autostrada suspendată va avea aproximativ 12 kilometri şi o înălţime de minimum zece metri.

Se circulă pe podul de la Pipera-Tunari

Lansarea pasajului Pipera, care face legătura dintre autostrada Bucureşti-Ploieşti şi Capitală, a înregistrat o întârziere de un an. Costul total al lucrării s-a ridicat la 11,4 milioane de euro, cu 4 milioane mai mult decât fusese estimat iniţial. Primarul Capitalei a apreciat această lucrare ca fiind una „civilizată, încă de la începutul şantierului“. De asemenea, ziariştii prezenţi la evenimentul de ieri au văzut proiectele pentru pasajele supraterane Andronache-Ştefăneşti şi Petricani.

Pasajul Pipera-Tunari traversează pe la suprafaţă calea ferată Bucureşti-Constanţa, are o lungime de peste 230 de metri, o lăţime de aproape 19 metri, două tronsoane de 1,5 metri şi parapeţi pietonali. Deasupra căii ferate, pasajul are patru benzi de circulaţie, câte două pe sens, fiecare cu o lăţime de trei metri, precum şi două trotuare de 1,5 metri lăţime.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net