Oprescu a făcut doi ani de mandat. Eşti mulţumit de activitatea lui?

Ultima actualizare:

Cu toate acestea, marile sale proiecte de infrastructură au rămas pe hârtie sau au fost abandonate din cauza lipsei banilor. Este vorba de aşa-numita “şosea suspendată”, imaginată în jurul Capitalei, dar pentru care edilul general nu a găsit finanţare. Potrivit acestuia, şoseaua este “făcută şi calculată”, iar pentru construcţia ei, Municipalitatea ar putea semna un parteneriat public-privat cu un concern chinez (Shanghai Construction Group), care e dispus să asigure 80% din banii necesari.

Pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere, pe care edilul a promis că-l va începe şi finaliza în acest an, a rămas doar pe hârtie. Proiectul este realizat, însă licitaţiile au fost amânate. În plus, edilul a dat asigurări că, la finalizarea acestuia, va realiza licitaţii pentru construirea altor patru pasaje în nordul oraşului, pentru fluidizarea traficului la ieşirea din oraş spre DN1.

Parcajele subterane, proiecte propuse de fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, sunt amânate la nesfârşit. Lucrările de realizare a primului parcaj de 380 de locuri, proiectat sub Piaţa Universităţii, trebuia demarate la începutul lunii aprilie. Primăria a semnat un contract cu consorţiul format din firmele Inter Parking Hispania SA, Terra Test Cimentaciones SL, Alius Inversiones SL şi Simex SA, care se obligă prin contract să predea parcajul în 18 luni.

Proiectul de reabilitare a Centrului Istoric a fost blocat din nou după rezilierea contractului cu firma Sedesa, angajată de Municipalitate pentru modernizarea a 14 străzi din zona veche a oraşului. Acum edilul general vrea să angajeze mai multe firme, care să lucreze pe module, cot la cot cu societăţile de utilităţi publice. Termenul de finalizare a lucrărilor este de şase luni.

Iată ce a făcut Oprescu:

A consolidate şase imobileA finalizat lucrările la “Teatrul Constantin Tănase”A reabilitat marile bulevarde (Constantin Brâncoveanu, Niţu Vasile, Tudor Vladimirescu etc)A inaugurat o pistă pentru biciclişti în Parcul TineretuluiA “peticit” 98 de artere de circulaţieA inaugurat terminalul de transport public Piaţa Sf. Gheorghe – Piaţa Sf. VineriA demarat proiectul de lărgire a străzilor Berzei şi Buzeşti (străpungerea Buzeşti-Berzei-Uranus)A reabilitat pasajele auto Unirii şi VictorieiA introdus apă şi canalizare pe străzile din zona de nord a oraşului (Băneasa)

Care dintre aceste proiecte ţi se pare mai important?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net