Panathinaikos - Dinamo 3-0! «Câinii», izgoniţi din Europa League

Ultima actualizare:

    Adrian Cristea spera să plece de la Dinamo în iarnă
Adrian Cristea spera să plece de la Dinamo în iarnă

După ce au obţinut biletele pentru grupele Europa League într-un mod miraculos, la finalul unui meci nebun la Liberec, dinamoviştii se luptă în această seară pentru a realiza o nouă minune. O victorie a fotbaliştilor lui Ţălnar, dar nu cu scorul de 1-0, în faţa grecilor de la PAO, le asigură românilor calificarea în primăvara europeană.

Min 90. Meciul s-a terminat. Dinamoviştii n-au mai reuşit să reediteze meciul de la Liberec, atunci când au revenit fantastic. Din păcate pentru "câini" s-au predat prea uşor în partea secundă a jocului.

Min 85. Cisse marchează din nou pentru PAO, profitând de spaţiile libere din apărarea lui Dinamo.

Greu de crezut acum că fotbaliştii lui Dinamo vor mai putea face ceva. "Minunea de le Liberec" pare acum o nimica toată faţă de misiunea pe care o au "câinii" în aceste ultime zece minute. În plus, golul lui Cisse pare să le fi turnat plumb în ghete jucătorilor români.

Min 80. GOOOOL PAO. Cisse a reluat cu capul din careul mic şi i-a redus la tăcere pe fanii dinamoviştilor. Cisse a marcat însă dintr-o poziţie clară de ofsaid.

Min 75. Incredibilă ocazie a lui Niculescu Trage cu altul din 6 metri, dar pe lângă poartă.

Min 73. Dinamo are mare nevoie de un gol în aceste momente. Niculescu şutează din lovitură liberă, însă prinde portarul grecilor. Ar fi cazul să intensificăm atacurile. Trebuie să presăm din ce în ce mai mult.

Min 69. Intră Leto, iese Ninis

Min 67. Ultima schimbare la Dinamo, intră Claudiu Niculescu, iese Andrei Cristea

Min 61. A doua schimbare la Dinamo. Iese Torje, intră răzvrătitul Zicu

Min 59. Tamaş şutează de la 25 de metri, direct în bară. Portarul atinge uşor mingea şi o împinge spre transversală. Şutul a fost, oricum, fenomenal! Poate e semnalul de care aveau nevoie dinamoviştii!

Min 53. GOOOOOL PAO! Dolha gafează incredibil, scapă mingea în faţă, iar Rukavina nu face decât sî împingă mingea în poartă. 1-0 pentru PAO! Nu este însă totul pierdut. Putem marca de două ori!

Min 46. A început repriza a doua. Ţălnar mută primul: îl scoate pe Alexe şi-l aruncă în luptă pe Adrian Cristea.

Min 45. Dinamoviştii au ultimul atac al reprizei. Din neferire, Moţi îşi arată limitele şi valenţele de fundaş. Trage mult peste. Se termină prima repriză. 0-0

Min. 44. Andrei Cristea pătrunde foarte bine pe partea stângă şi scoate un corner. Torje centrează, dar mingea nu este reluată de niciun dinamovist. Încă aşteptăm golul care să-i descătuşeze pe români.

Min 37. Marius Niculae reuşeşte să scoată o lovitură liberă periculoasă. Dinamoviştii încearcă o schemă Tamaş pasează scurt, centrează Marius Niculae, iar N.Doye reia în bară. Hai Dinamo! Hai că se poate!

Min 32. Tamaş şutează de la distanţă extrem de periculos, iar portarul grecilor respinge. Off, haideţi băieţi, trebuie să echilibrăm puţin jocul, să nu le mai lăsăm spaţii libere.

Gazonul arată din ce în ce mai prost. Încerc să-mi imaginez cum pe această iarbă care în 2004 părea perfectă, mii de sportivi din întreaga lume trăiau împreună deschirea Jocurile Olimpice de vară. nu reuşesc!

Min 24. Portarul Ema Dolha are probleme medicale, după ce a fost lovit de Cisse. Asta ne-ar mai trebui!!!! Din fericire, românul revine pe teren. Trăim periculos.

Min 20. Doamne ce bătăi de cap ne-a dat Cisse! A profitat din plin de greşeala lui Moţi, dar a tras puţin pe lângă poartă. Iarăşi avem probleme în apărare. Tamaş şi Moţi greşesc nepermis. Scandarea fanilor dinamovişti "Moţi, nu ne da emoţii" ar fi perfectă acum!

Min 16. Incredibil cât de uşor pare fotbalul atunci când joci simplu. Fotbaliştii lui Nikolaos Nioplias ajung din câteva pase în careul nostru. Românii trebuie să fie foarte atenţi în defensivă.

Revelionul a venit mai devreme la Atena. Pe stadionul celor de la PAO explodează petarde şi se aprind fumigene. Este o atmosferă de mare meci. Să sperăm că noi ne vom bucura la final.

De ceea ce mi-era frică se pare că nu am scăpat. Gazonul arată din ce în ce mai prost, deşi nu au trecut decât 12 minute din această partidă.

Min 10. Grecii ajung foarte uşor la poarta lui Dolha, care reuşeşte să soată o minge periculoasă. Doar un minut mai târziu, elenii au o mare ocazie de a marca, însă N.Doye îşi face bine treaba.

Min 9. Andrei Cristea este, până acum, pericolul numărul unu pentru poarta grecilor. Se zbate mult în ofensivă, să sperăm că şi cu folos!

Min 6. Tamaş le dă emoţii românilor. Comite o gafă monumentală, însă este alvat de coechipierii din apărare.

Românii încep în forţă jocul! Andrei Cristea şutează periculos spre poarta elenilor, însă Tzorvas respinge în corner. Trebuie să-i luăm tare pe greci de la început.

Min 1. A început meciul! Dinamoviştii, superstiţioşi, au acelaşi echipament pe care l-au purtat şi în partida de la Liberec.

Echipele de start

Antrenorul Cornel Ţălnar s-a decis asupra echipei pe care o va trimite în teren din primul minut al jocului de la Atena.

Iata " 11"-le dinamoviştilor:

Dolha - Molinero, Moţi, Tamaş, Diabate - Torje, D. Kone, N'Doye, Alexe - An. Cristea, Niculae

Grecii joacă în următoarea formulă:

Tzorvas - Rukavina, Ninis, Kante, Cisse, Gilberto, Bjarsmyr,Simao, Vintra, Karagounis, Spiropoulos.

Mijlocaşul Adrian Cristea va începe meciul din postura de rezervă. Ca mijlocaşi de bandă vor fi folosiţi Gabriel Torje, pe dreapta, şi Marius Alexe, pe stânga. Atacantul Florin Bratu nu va fi păstrat în lotul pentru meciul de diseară şi va urmări partida din tribună, alături de Gabriel Boştină, accidentat, şi Laurenţiu Rus, suspendat în urma cartonaşului roşu primit la întâlnirea cu Sturm Graz.

În această dimineaţă, elevii lui Cornel Ţălnar au avut două ore libere şi au profitat din plin de vremea frumoasă din Atena. Fotbaliştii au mers la plimbare în oraş, apoi au vizitat Acropole. Dintre jucători, doar "vârfurile" Andrei Cristea şi Marius Niculae s-au aventurat şi au urcat până în vârful colinei, ceilalţi dinamovişti preferând să-şi păstreze energia, rămânănd la poalele dealului.

„Avem nevoie de foarte mult noroc. Sperăm într-o minune. Nu o să avem viaţă uşoară însă sperăm să reuşim o victorie şi aşa să mai spălăm din lucrurile rele de peste an", mărturisea înaintea jocului atacantul Marius Niculae.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net