Parchetul General a cheltuit peste 30.000 de euro pe deplasări în străinătate

Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au făcut, în primele 8 luni ale anului, deplasări în valoare de 31.000 de euro, toate în interes profesional, conform Realitatea Tv.

Bugetul alocat deplasărilor internaţionale pentru anchetatorii de la Parchetul Înaltei Curţi a fost de aproape 10 ori mai mare decât cel al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi de 4 ori mai bogat decât al procurorilor Direcţiei de Investigare a Crimei Organizate şi Terorismului (DIICOT).

DNA a cheltuit 3.600 de euro pentru deplăsările externe a 13 procurori, iar Direcţia de Investigare a Crimei Organizate şi Terorismului a scos din buget 7.000 de euro, pentru deplasările a 27 de procurori.

Procurorii de pe lângă Parchetul Înaltei Curţi s-au specializat în ţări precum Germania, Cehia, Olanda, Belgia sau Statele Unite ale Americii. De altfel, vizita la Washington a şi fost cea mai scumpă. Parchetul a rămas fără aproape 35.000 de lei pentru o deplasare de o săptămână.

Procurorii de pe lângă Curtea Supremă conduc şi într-un top al celor mai costisitoare cazări. 1.500 de euro s-au dus pentru trei nopţi de cazare la Bruxelles. Tot în Belgia, pentru 4 nopţi de cazare, un procuror DNA a cheltuit de trei ori mai puţin, adică 560 de euro, mai informează Realitatea Tv.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net