Pasajul Basarab, păcăleală de 1 aprilie

Ultima actualizare:
Distrusă de cutremul  din 11 martie, autostrada  care traversează ţinutul  Kanto a fost refăcută de  japonezi în şase zile
Distrusă de cutremul din 11 martie, autostrada care traversează ţinutul Kanto a fost refăcută de japonezi în şase zile

Visul bucureştenilor de a circula pe Pasajul Basarab la sfârşitul lunii martie s-a dezumflat ca un balon de săpun. Cu trei zile înainte de inaugurarea anunţată de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, lucrarea nu este gata.

Explicaţia oficială este că proiectantul a cerut efectuarea unor teste suplimentare de siguranţă în exploatare, care nu pot fi realizate decât după finalizarea staţiei RATB şi a liniilor de tramvai de pe pod.

„Nu mă grăbesc să tai o panglică inaugurală până când nu sunt sigur că se va putea circula în maximă siguranţă", a anunţat Sorin ­Oprescu. Mai mult, s-a decis ca la cele cinci intrări pe Pasajul Basarab să fie montaţi avertizori seismici, sub forma unor panouri cu informaţii, conectate la dispeceratul Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Reporterii Click! au fost ieri pe şantier şi au verificat stadiul lucrărilor. „Staţia va fi amenajată deasupra liniilor ferate de la Gara de Nord, va dispune de câte patru lifturi şi scări rulante. Cele două peroane vor avea acoperiş dintr-un plastic special pe schelet metalic", a declarat Grigorie Verenciuc, director executiv al şantierului.

Şi pentru că mai au de lucru la marcaje şi asfaltarea căilor de rulare, nimeni nu se mai aventurează să dea un termen când se va circula pe Pasajul Basarab.

Japonezii au refăcut o şosea în şase zile - Distrusă de cutremul din 11 martie, autostrada care traversează ţinutul Kanto a fost refăcută de japonezi în şase zile

Senzori şi avertizoare
Senzori şi avertizoare

Senzori şi avertizoare anticutremur

Proiectantul pasajului garantează construcţia pentru un cutremur de magnitudine 7, 5 pe Richter. În acest scop, au fost montate 40 de amortizoare antiseismice şi 200 de aparate de reazem.


    Senzori şi avertizoare
Senzori şi avertizoare

„Amortizoarele sunt un fel de arcuri menite să reacţioneze la vibraţii. Reazemele sunt manşoane de cauciuc reşapat cu inserţii de plăci metalice şi miez de plumb care absorb şocurile", a explicat Grigorie Verenciuc, directorul executiv al Pasajului Basarab. Pentru a anunţa seismul, la cele cinci intrări vor fi amplasate avertizoare sub forma unor panouri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net