Pasajul suprateran Pipera-Tunari a fost inaugurat

Ultima actualizare:

Pasajul suprateran Pipera - Tunari rezolvă problemele de circulaţie din zona de nord a Capitalei, eliminând staţionările la trecerea la nivel cu calea ferată Bucureşti - Constanţa şi contribuind la fluidizarea traficului pe Bd. Pipera (fosta şos. Pipera - Tunari), una dintre arterele importante de intrare în Capitală.

Începute în august 2007, lucrările de execuţie a pasajului ar fi trebuit să fie finalizate în luna noiembrie a anului trecut, însă au apărut probleme legate de devierile de utilităţi - canalizare, apeducte magistrale, reţele electrice, reţele telefonice, fibră optică şi reţele de gaze naturale.

Pentru ca pasajul Pipera - Tunari să îşi poată dovedi utilitatea este necesar ca şi Şoseaua Pipera până la str. Barbu Văcărescu să fie lărgită pe patru benzi şi, de asemenea, să se construiască un pasaj peste str. Barbu Văcărescu spre Nicolae Caranfil.

Pasajul Pipera - Tunari este realizat cu fonduri PHARE şi a obţinut un grant de 5.000.000 de euro (aceasta fiind suma maximă acordată prin fondurile de preaderare prin acest program).

Orice cheltuieli suplimentare sunt suportate de beneficiarii lucrării - Consiliul Local sector 2 şi Consiliul Local Voluntari -, în cote părţi, în conformitate cu obligaţiile asumate prin contract.

Valoarea lucrărilor de execuţie a pasajului au fost de 9.337.921.23 de euro.

Lungimea totală a pasajului este de 231,39 metri, iar lăţimea de 18,6 metri. Totodată, pasajul dispune de două rampe de acces, lungimea totală a acestora fiind de 74 de metri spre Bucureşti şi 84 de metri spre Voluntari.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net