Paszkany, achitat într-un dosar penal

Ultima actualizare:

    Arpad Paszkany, patronul echpei CFR Cluj
Arpad Paszkany, patronul echpei CFR Cluj

Finanţatorul clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj, a fost achitat, vineri, de Curtea de Apel Cluj, pentru ambele capete de acuzare, însă decizia nu este definitivă.

Curtea de Apel Cluj a pronunţat, vineri, sentinţa în apelul înaintat de procurorii DIICOT împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj care îl achitase pe Paszkany, judecat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat şi şantaj.

Curtea de Apel Cluj a respins apelul DIICOT ca nefondat, astfel că Paszkany a fost achitat pentru ambele capete de acuzare.

Decizia poate fi atacată cu recurs în zece zile de la pronunţare, recursul urmând să fie judecat la ICCJ.

În urmă cu o săptămână, judecătorii Curţii de Apel Cluj au audiat 16 martori în dosarul în care Arpad Paszkany este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional şi şantaj, precum şi pe Paszkany şi pe omul de afaceri Iulian Dascălu, parte vătămată.

La finalul audierilor, procurorul DIICOT a cerut ca apelul să fie admis şi fie cauza să fie trimisă spre rejudecare Tribunalului Cluj, fie ca instanţa să se pronunţe şi să îl condamne pe Arpad Paszkany pentru şantaj şi sprijinirea şi finanţarea grupului "Gazeta".

Arpad Paszkany a spus în faţa judecătorilor că solicitările procurorului sunt "absurde", pentru că el nu l-a obligat sau forţat pe Iulian Dascălu să facă vreo tranzacţie cu el, afirmând că patronul Iulius Mall a insistat să se întâlnească cu el pentru a stinge conflictul privind licitaţia de construire a centrului comercial din Gheorgheni.

Omul de afaceri Arpad Paszkany a fost trimis în judecată în 30 iulie 2009, fiind acuzat că în perioada 2004-2006 a susţinut un grup infracţional organizat condus de Liviu Man, preşedintele trustului Gazeta, prin finanţarea, sub diverse forme, a publicaţiilor trustului, cunoscând componenţa grupului şi modul de operare.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net