Pata de petrol costă 18,5 miliarde $

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pata de petrol care afectează apele Golfului Mexic aproape că s-a triplat în decurs de o lună şi atinge în prezent 28.900 de kilometri pătraţi, cât suprafaţa insulei Sardinia, arată un studiu al Universităţii din Miami, citat de Green Report.

Studiul se bazează pe imagini din satelit, realizate timp de 12 ore, de marţi seară până miercuri dimineaţă, de un centru specializat care depinde de Universitatea din Miami, Center for Southeastern Tropical Remote Sensing (CSTARS).

 Mai citeşte:   Mareea neagră: până la 40.000 de barili se scurg în fiecare zi   Scurgerea de petrol a ucis 150 de ţestoase din Golful Mexic   Dezastru în Golful Mexic: Salvaţi-ne de apa neagră! - VIDEO

Până în prezent, au fost găsite 783 de păsări, 252 de ţestoase şi 41 de mamifere moarte, după ce pata de petrol din Golful Mexic s-a extins. Alte 400 de specii sunt ameninţate de pelicula de petrol.

simeon stalpnicul png

Conform acestui studiu, pata de petrol, provocată de scufundarea platformei Deepwater Horizon la 22 aprilie, la 80 de kilometri de coastele americane, are de acum o suprafaţa de 28.900 de kilometri pătraţi, care corespunde suprafeţei Sardiniei, a doua insulă ca suprafaţă din Marea Mediterană.

Aşa vor salva Golful. BP a montat un dispozitiv destinat captării ţiţeiului care se scurge şi constă în arderea a un milion şi jumătate de litri de petrol pe zi

simeon stalpnicul png

La 1 mai, acelaşi centru precizase că pata de petrol are o suprafaţă de 9.000 de kilometri pătraţi.

Până la 40.000 de barili de petrol (6,4 milioane de litri), adică de două ori mai mult decât se credea până în prezent, se scurg zilnic în Golful Mexic, au indicat autorităţile americane.

simeon stalpnicul png

"Ne vom lupta cu pata de petrol cu tot ce avem şi oricât ar dura", a declarat preşedintele american Barack Obama. "Vom face BP să plătească pentru pagubele de 18,5 miliarde de dolari, pe care această companie le-a provocat şi să creeze un fond de indemnizaţie independent pentru a le despăgubi pe victimele mareei negre", a promis Obama.

Barack Obama, preşedintele SUA: “Vom face British Petroleum să plăteas­că pentru pagubele de 18,5  miliarde de dolari, pe care această companie le-a provocat”.

simeon stalpnicul png

Compania British Petroleum, răspunzătoare pentru această catastrofă, a anunţat că va deschide un fond de 20 miliarde de dolari pentru a acoperi daunele provocate celor care îşi desfăşurau activitatea din zonele de coastă contaminate.

Uriaşa pată de petrol a pus în pericol sute de specii sălbatice, unele aflându-se în plină perioadă de înmulţire, iar eforturile depuse pentru oprirea acesteia sunt insuficiente, a avertizat o organizaţie de mediu, citată de CNN.

Dezastrul economic a stârnit reacţii printre celebrităţi

Regizorul James Cameron a declarat că cei de la British Petroleum sunt nişte "nătărăi", pentru că după aproape şapte săptămâni, nu au reuşit să pună capăt scurgerii de petrol.

simeon stalpnicul png

Kevin Costner a investit 20 de milioane de dolari în nişte aparate de curăţare a apei poluate. Recent, a donat şase asemenea maşinării pentru curăţarea Golfului Mexic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net