Patru persoane au fost reţinute în cazul poliţistului împuşcat din judeţul Timiş

Ultima actualizare:

Conform Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Timiş, agentul de poliţie Tiberiu Sârbu, de 38 de ani, a fost împuşcat şi, ulterior, găsit de un localnic. Poliţiştul a murit în ambulanţă, în drum spre spital.

Medicii legişti au finalizat necropsia şi au concluzionat că agentul Tiberiu Sârbu a fost ucis de un singur glonţ, tras de criminal cu arma din dotarea victimei.

Focul a fost tras de la mică distanţă, a pătruns în plămânul drept şi a rămas înfipt acolo. Glonţul este de calibru 7,65 mm şi provine din pistolul Carpaţi pe care agentul îl avea asupra lui. Poliţiştii caută şi celelalte cinci cartuşe, deoarce toate cele şase au fost trase, dar niciunul nu a mai fost găsit în perimetrul în care s-a produs tragedia.

Poliţistul de frontieră a fost ucis pe o stradă din Sânnicolau Mare, în timpul serviciului, dar la o distanţă destul de mare de aria sa de patrulare. Potrivit Poliţiei Timiş, tragicul eveniment s-a produs sâmbătă dimineaţa, în jurul orelor 2.00.

Potrivit surselor poliţieneşti, agentul de frontieră trebuia să se afle, de vineri seara, de la ora 20.00, până în această dimineaţă, la ora 08.00, la poarta unităţii sale.

Poliţistul a mai apucat să le spună oamenilor care au ieşit să vadă ce s-a întâmplat, că a urmărit nişte hoţi de maşini şi că i-au furat pistolul din dotare cu care l-au împuşcat.

UPDATE

Poliţiştii de frontieră români şi maghiari l-au prins, în urmă cu scurt timp, la Vama Cenad, pe al cincilea suspect în cazul colegului lor găsit împuşcat, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Timiş, acesta fiind, cel mai probabil, cel care a tras.

UPDATE 2

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisar Christian Ciocan, a declarat pentru MEDIAFAX că ultima persoană prinsă în acest caz este un tânăr în vârstă de 19 ani, Gheorghe Breazu. Ciocan a precizat că tânărul este principalul suspect în acest caz.

Tânărul a fost prins, sâmbătă după-amiază, în jurul orei 16.45, după ce trecuse graniţa cu România, în zona spaţiului Schengen şi urmează să fie adus în ţară şi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

UPDATE 3

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, că îi aşteaptă la sediul MAI, în jurul orei 18.00, pe poliţiştii care au lucrat în cazul colegului lor de la frontieră găsit împuşcat, pentru a-i prezenta stadiul în care se găseşte ancheta.

Surse din interiorul ministerului au declarat, pentru NewsIn, că este posibil ca echipa, condusă de chestorul Dan Fătuloiu, să fie recompensată.

"Sunt mândru de solidaritatea de care au dat dovadă poliţiştii în acest caz", a declarat sâmbătă, pentru NewsIn, ministrul Vasile Blaga, cu menţiunea că "avem totuşi un poliţist mort şi problema recompenselor o lăsăm la final".

Agentul de poliţie Tiberiu Sârbu va fi avansat în grad post-mortem, au mai declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Române.

Al cincilea suspect, despre care se presupune că l-a împuşcat pe poliţistul de frontieră, se află, în prezent, pe teritoriul Ungariei, unde este reţinut de poliţiştii maghiari, urmând să fie predat autorităţilor din România, au declarat, pentru NewsIn, oficiali ai Poliţiei Române.

Şase persoane au fost audiate în cazul uciderii poliţistului de frontieră din Sânnicolau Mare, patru dintre aceştia fiind reţinuţi şi duşi la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.

UPDATE EXCLUSIV ADEVĂRUL

 Patru dintre suspecţii reţinuţi sunt la un pas de libertate. Ei sunt audiaţi ca martori. Tânărul reţinut în Ungaria etse principalul suspect.

În această seară au fost aduşi la Parchet patru tineri suspecţi în crima de la Sânnicolau Mare în care un poliţist a fost împuşcat.

Avocatul din oficiu al unuia din cei patru a spus pentru „Adevărul” că în urma audierilor, tinerii, dintre care trei sunt minori, sunt consideraţi martori în dosar şi sunt la un pas de libertate în timp ce tânărul reţinut în Ungaria este principalul suspect.

Sunt din Cenad şi m-am dus la discotecă în Sânnicolau cu încă doi prieteni. Acolo m-am întâlnit cu Breazu (n.r. unul dintre suspecţi) şi cu încă un băiat. La un moment dat am plecat pe stradă şi la unul din ei doi le-a venit ideea să spargă o maşină şi să fure din ea.

Eu şi cu cei doi prieteni am vrut să plecăm, dar ne-a fost frică de ei (n.r. de Breazu și prietenul lui), să nu creadă că plecăm să anunţăm poliţia. Am mers mai departe şi când am ajuns într-o parcare cu mai multe maşini au vrut să dea atacul.

Atunci a ieşit şi poliţistul şi a fugit după ei. Eu şi prietenii mei am stat mai în spate şi doar de la colţ am auzit împuşcături. Am crezut că poliţistul a tras în el. Abia astăzi am aflat că poliţistul a murit”, a fost, potrivit unor surse apropiate anchetei, mărturia unuia dintre minorii reţinuţi.

Reprezentanţii Parchetului nu au confirmat şi nici infirmat informaţia potrivit căreia cei patru tineri ar fi audiaţi doar ca martori. Potrivit  sursei citate, unul dintre tineri, are antecedente penale.

Citeşte şi:

Poliţist de frontieră ucis în judeţul Timiş

Timişoara: UPDATE Poliţist de frontieră găsit împuşcat, poliţia are primul indiciu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net