Patru victime pe aeroportul din Caransebeş: «A intrat un nebun cu maşina pe pistă!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Motociclistul Ionel Pascotă şi tatăl acestuia sunt în prezent la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Caransebeş. Cei doi au fost accidentaţi pe pista de la Aeroportul din Caransebeş, unde are loc prima etapă de Campionat Naţional Individual de Viteză pe Aeroport.

UPDATE. Ceea ce se anunţa a fi un eveniment aşteptat de toată lumea s-a transformat într-o adevărată tragedie, din cauza proastei organizări, a Federaţiei Române de Motociclism, for care a iniţiat competiţia. În timpul competiţiei ce are loc pe aeroportul din Caransebeş, un tânăr a intrat cu maşina pe pistă şi a accidentat câteva persoane, care se află în prezent internate la Unitatea de Primire a Urgenţelor din oraşul de pe Timiş şi Sebeş, informează Adevărul.

Acesta este autoturismul care a intrat pe pista de concurs

simeon stalpnicul png

"A intrat un nebun cu un Alfa Romeo pe pistă. Sunt la urgenţe cu tatăl meu, răniţi amândoi. Nu vă puteţi imagina ce este aici. Un carnagiu!", spune şocat concurentul Ionel Pascotă, martor ocular al evenimentului din Caransebeş.

"Deocamdată suntem în intervenţii. Sunt patru persoane, cărora medicii le acordă primul ajutor", a declarat Aurelia Todor, asistentă la Spitalul Municipal din Caransebeş.

Fără explicaţie pe pistă

"Tânărul a venit cu maşina şi a intrat pe pistă, după care a vrut să părăsească pista şi a rănit trei spectatori. Ulterior, a încercat să fugă cu maşina spre Muntele Mic. Motocicliştii care concurau şi poliţiştii s-au luat după el, iar în comuna Zerveşti l-au şi prins. Înainte, însă a mai lovit o maşină", spune Ancuţa Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin. În prezent, autorul carnagiului se află la Spitalul Municipal din Caransebeş unde i s-au recoltat atât probe de urină, cât şi de sânge. "Probele tânărului vor fi trimise la Deva, pentru un rezultat cât mai exact al analizelor", a adăugat reprezentantul poliţiei cărăşene.

Alte minusuri în organizare

Potrivit multiplului campion, Ionel Pascotă organizarea competiţiei lasă de dorit. "Problema mea este că la clasa a doua super bike am căzut, iar motocicleta a luat foc. Nu a intervenit nimeni să stingă flăcările, motorul s-a făcut scrum", spune Ionel Pascotă, care nu s-a accidentat grav. În plus, şi tatăl acestuia a trecut printr-un incident similar, fără ca nimeni să îi acorde primul ajutor, dar s-a ales cu o fractură de claviculă şi alte câteva coaste rupte.

Reprezentanţii Federaţiei Române de Motociclism nu au putut fi contactaţi până la această oră.

Adrenalină pe pistă

Moto-Clubul LuPo Racing din Timişoara a organizat, în aceast weekend, pe pista aeoroportul din Caransebeş, prima etapă de Campionat Naţional Individual de Viteză pe Aeroport. Iubitorii acestui sport s-au prezentat pe aeroport încă de la primele ore ale dimineţii, ca să prindă un loc cât mai bun, să vadă competiţia.

În prim-plan s-a aflat multiplul campion naţional şi deţinător al mai multor titluri europene Ionel Pascotă. Cel mai titrat pilot din toate timpurile în motorsportul românesc a câştigat deja în 2010 două titluri de campion naţional pe circuit, la 600 şi 1.000 cmc, iar astăzi a alergat nu numai pentru o nouă victorie, ci şi pentru spectacol. „E clar pentru ce am venit, să îmi trec în cont alte victorii şi să ofer alături de ceilalţi piloţi un spectacol frumos celor care iubesc motoarele şi au venit astăzi pe aeroport", declara Ionel Pascotă cu două zile înainte de producerea accidentului de astăzi.

Cristian Ungur, care are 25 de ani, este fiul medicului Ioan Ungur, membru PDL care în 2008 a candidat la Primăria Caransebeş şi care a renunţat, după scorul slab obţinut, la acţiunile politice. "Ştiu că are un cabinet medical şi acum se ocupă de această parte. Acum este un simplu membru al PDL. Nu cred că va putea influenţa în vreun fel ancheta", a spus Octavian Ţunea, prefectul judeţului Caraş-Severin. Acesta a mai spus că tânărul vitezoman nu are cazier, dar are toate condiţiile necesare pentru a-şi manifesta teribilismul. "Este un copil de bani gata care are de toate, îşi permite orice", a mai spus prefectul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net