«Pescuiesc» marfă din craterul de la Ocna Mureş

Ultima actualizare:

Zilnic, zeci de persoane sunt văzute ieşind cu sacoşele pline sau cu sănii improvizate din zona în care s-a prăbuşit magazinul. Produsele sunt vândute apoi pe la colţurile străzilor. Un litru de ulei este vândut de romi cu trei lei, iar o bere cu un leu.

Oferta mai cuprinde cereale, cremă de ciocolată, capucino, cafea, faină de mălai, suc şi alte produse alimentare.

„Am cumpărat un spray cu frişcă cu 2 lei şi o cremă de ciocolată cu 1,5 lei.Toate produsele se dau foarte repede. Cel de la care am cumpărat eu a vândut în câteva minute tot şi a plecat din nou să se aprovizioneze", a spus, ieri, un tânăr din Ocna Mureş. Întrebaţi de cumpărători de unde au marfa, romii au spus că din zona unde s-a scufundat magazinul.

„Mergem la groapa de unde s-a scufundat magazinul ăla, ne punem pe pereţii plutitori şi adunăm cât putem duce. Unul a căzut în apă, a fost beat, dar nu a avut nimic", a declarat unul dintre vânzătorii ambulanţi.

Oamenii adună tot ce pot, urcă pe o sanie improvizată din pereţii fostului magazin şi trag marfa pe zăpadă. Autorităţile locale sunt depăşite de situaţie. Suprafaţa mare care trebuie păzită, de peste 10.000 de metri pătraţi, nu permite poliţiştilor să aibă în vedere tot perimetrul.

Craterul apărut la câteva sute de metri de centrul oraşului a determinat blocarea tranzacţiilor imobiliare din zonă. Un apartament cu două camere este scos la vânzare la preţul de 15.000 de euro, iar o casă valorează 40.000 de euro.

„În momentul de faţă nu mai este nici o cerere de cumpărare pentru apartamente. Cel mai probabil dezinteresul este cauzat şi de ultimele evenimente din oraş", a spus expertul imobilar Daniel Mermezan.

Surparea de la Ocna Mureş stagnează. Utilităţi restabilite şi forţe retrase din dispozitiv

Goniţi din case de craterul uriaş

Craterul a înghiţit magazinul!

I-a înghiţit casa un crater adânc de 18 metri!

Germania: Un crater de 30 de metri a apărut într-o şosea - FOTO

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net