Piaţa Obor, raiul traficului cu ţigări - VIDEO

Ultima actualizare:

27 februarie, Piaţa Obor, Bucureşti. „Kisuri, bă, hai la kisuri". Un ţigan înalt stă în mijlocul găştii sale şi face reclamă la „vinston" şi „mor". Adică, la marfa pe care o are: cartuşe de Winston şi More. Nu are nimic în mână, nici nu ascunde ceva sub haină. Stă pe culoarul principal al pieţei, în clisa dintre o tarabă cu portocale şi un butic cu dresuri.

Se apucă să turuie tare: „Ţigări, ţigări, vând ţigări". Oamenii săi sunt strânşi ca o pavăză: stau în jurul vânzătorului şi privesc atenţi îmbulzeala. O pensionară cu parpalac peticit şi sacoşă cu rotile intră în „dispozitivul" vânzătorului. Cu voce joasă întreabă: „Cât?". „50 pe cartuş", vine răspunsul.

Marfă pentru toţi

Unul dintre vânzătorii aflaţi la ieşirea spre magazinul Obor intră în panică: pe poteca dintre tarabe vin agale doi agenţi de poliţie. Se uită peste tot. Scapă numai grupurile care se retrag spre centru.

Indivizi cu burţi pătrate şi pantaloni umflaţi de la cartuşele ascunse pe sub haine iuţesc paşii. Nu aleargă, fiindcă nu vor să bată la ochi. O vânzătoare cu fuste largi, înflorate, şi cu un băieţel de mână, intră în panică. Copilul, târât de femeie, simte şi el pericolul şi strânge tare sacoşa de rafie în care sunt ţinute cartuşele cu ţigări. Cu câteva secunde înainte de a se intersecta cu poliţiştii, femeia împinge copilul, cu sacoşă cu tot, în spatele unei tarabe. Chiar şi după ce aceştia au trecut, nu mai vinde nimic până când ceilalţi traficanţi nu îi spun că „potera a degajat".

N-am ţigări de vânzare, să moară mama! P-astea le-am cumpărat acu' pentru mine şi pentru bărbată-miu. Nu ştiu care vinde p-acilea ţigări", zice ţiganca speriată când îi cerem un pachet de Marlboro. Încă nu aflase că e „verde". Lângă ea, ascuns pe după precupeţe, un traficant plasează unui bătrânel, „bucata" de LM.

Vânzătorul, cu un chiştoc în colţul gurii şi fesul tras peste ochi, aruncă fumul spre un colţ al pieţei. Taman ce a apărut Poliţia. Sunt patru inşi, în uniformă de agent, iar unul e cu mapa în mână. Traficanţii nu au probleme; „garda" rămâne pe loc. Mai bine de un sfert de ceas poliţiştii stau la şuetă chiar în dreptul „vadului central". După cât de liniştiţi sunt traficanţii, e clar: şi azi o să meargă bine vânzarea.Află aici care e bursa ţigărilor de contrabandă în provincie

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net