Poliţia a demarat cercetări în cazul masacrării maidanezilor - VIDEO

Ultima actualizare:

Vezi VIDEO aici

Masacrarea câinilor comunitari în municipiul Târgovişte a indignat opinia publică naţională. Reprezentanţii asociaţiilor pentru protecţia animalelor au luat imediat poziţie, notează Adevărul.

Ieri după-amiază, s-a deplasat la Târgovişte, special pentru acest caz, Maria Beck, vicepreşedinta Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Ia-mă acasă”. A mers la adăpostul de la Aninoasa. S-a cutremurat când a văzut gropile comune în care au fost aruncate cadavrele miilor de maidanezi. „Este inuman, este degrandant pentru fiinţa umană. Cei care au hotărît să facă aşa ceva ar trebui să stea la puşcărie, nu la conducere. Ce s-a făcut la Târgovişte este o crimă. Nu este vina animalelor că sunt în stradă”, a declarat Maria Beck. 

image

La sesizarea acesteia, la faţa locului s-a deplasat şi o echipă de criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi poliţiştii de la Aninoasa.

Puii au fost îngropaţi de vii

S-au ridicat probe de la ultima groapă, săpată cu escavatorul pe 19 octombrie. Acolo, după ce au fost injectaţi cu substanţe letale, au fost aruncaţi la grămadă 100 de câini maturi şi 50 de pui. S-a aflat în zăvoiul de pe malul Ialomiţei, în zona adăpostului Aninoasa, şi un comisar de la Garda de Mediu.

Luni, o comisie comună formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitare Veterinare Dâmboviţa va efectua cercetări la locul masacrului.

„Singura metodă care a dat rezultate peste tot în lume presupune castrarea animalelor aflate deja pe domeniul public şi returnarea lor în teritoriul de unde au fost capturate. Este vorba despre exemplarele sănătoase şi blânde. Celelalte rămân în adăposturi, deoarece legislaţia europeană interzice cu desăvârşire omorârea animalelor sănătoase. De asemenea, ar trebui sancţionaţi cetăţenii care le abandonează”, spune Maria Beck.

image

La adăpost, i-am găsit pe inginera Florina Pîrvescu şi pe doctorul veterinar Mihai Simionescu. Cel din urmă ne-a declarat că nu ştie despre acţiuni de eutanasiere a câinilor. „Eu vin doar când sunt solicitat pentru vaccinări, pentru castrări. Nu stau aici”, spune veterinarul. Florina Pîrvescu a refuzat să comenteze situaţia.

Potrivit mărturiei lui Viorel Moise, fost angajat al adăpostului, inginera Pîrvescu este cea care a injectat câinii cu substanţă letală. Iniţial, chiar cu diluant de vopseluri. „Când ne grăbeam, pe ăia mici nici nu-i injecta. Au fost îngropaţi de vii. Dimineaţa, am văzut urme, cum s-au chinuit să iasă din groapă”, afirmă Viorel Moise.

image
image
image
image
image
image
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net