«Poliţiştii burtoşi trebuie să slăbească!»

Ultima actualizare:
Agenţii au primit atribuţii noi
Agenţii au primit atribuţii noi

Odată cu schimbarea statutului din poliţişti comunitari în poliţişti locali, aceştia vor trebui să slăbească, consilierii locali plângându-se de burţile pe care unii dintre ei le au.

Unul dintre nemulţumiţi a fost consilierul Gheorhe Ciobanu care i-a reproşat şefului Poliţiei Locale, Laurenţiu Turbatu, în ultima şedinţă de Consiliu Local (CL), că mulţi dintre subalternii săi nu pot prinde un infractor din cauza greutăţii corporale.

„Eu nu cred că unii dintre ei, care-s mai burtoşi aşa, vor reuşi să îndeplinească baremele. Atunci stau şi mă gândesc cum vor prinde ei infractorul?", a spus consilierul.

Răspunsul şefului poliţiştilor locali nu a întârziat să apară, însă nu a fost unul pe placul tuturor.

„Vom încerca cu cei pe care-i avem, chiar dacă au burţile mai mari, să îi suplinim cu mijloace din dotare, respectiv cu maşini, cu motoscutere pentru a încerca şi a reuşi să ajungă în timpul optim acolo unde situaţia impune", a declarat Laurenţiu Turbatu, directorul Poliţiei Locale Vaslui.

Contactat telefonic pentru a afla care sunt baremele la care sunt supuşi poliţiştii locali la pregătirea fizică, şeful acestora a refuzat să ne răspundă.

„Hai dom'le, alte ştiri din Vaslui nu aveţi? Oamenii ăştia au mulţi ani vechime, nu trebuie să râdem de ei. Domnul consilier a avut în faţă toate aspectele legate de instituţia noastră, dar probabil nu a avut timp să le citească", a mai spus Laurenţiu Turbatu.

Agenţii au primit atribuţii noi

În acest moment, cei 109 poliţişti locali vasluieni sunt dotaţi cu 6 maşini şi 5 scutere, acestea din urmă fiind achiziţionate în primăvara anului trecut.


    Agenţii au primit atribuţii noi
Agenţii au primit atribuţii noi

Potrivit legii în baza căreia a fost înfiinţată noua instituţie, pe lângă atribuţiile privind ordinea şi liniştea publică, Poliţia Locală va avea competenţe în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, disciplinei în construcţii şi al afişajului stradal, protecţiei mediului, în domeniul activităţii comerciale şi evidenţa persoanelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net