Poliţiştii, în misiune cu pistoale închiriate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Conform legislaţiei care reglementează funcţionarea Poliţiei Locale, toţi poliţiştii ar trebui să fie dotaţi cu pistoale, însă costul unei arme este de peste 1.200 de lei, iar conducerea nu îşi poate permite acest lux.

Pistoalele TT, de calibrul 7,62 milimetri, sunt vechi de peste 50 de ani şi în curând vor fi retrase, pentru că nu se va mai fabrica muniţie pentru ele.

Armele sunt în dotarea poliţiştilor care asigură paza, dar şi a celor care fac parte din echipe de intervenţie. Astfel, cele 20 de pistoale trec, pe rând, la cei 50 de poliţişti prin predare-primire, la fiecare schimb de tură.

„Toţi angajaţii au permis de port armă. Pistolul se poartă pe centură în toc de piele cu clapetă cu sistem de prindere", a precizat Constantin Stolojan, responsabil armament.

Până acum, oamenii legii nu au avut ocazia să tragă decât în poligon cu armele, fiindcă hoţii sau alţi cetăţeni care au încălcat legea s-au predat la simplul auz al somaţiei verbale „Stai că trag!".

«Nu avem bani să cumpărăm arme»

„Sunt foarte multe cheltuieli pentru trecerea de la Poliţia Comunitară la Poliţia Locală. Numai schimbarea însemnelor costă 5.000 de lei. În ceea ce priveşte dotarea cu pistoale, ar trebui să cumpărăm arme pentru 100 de poliţişti, dar nu avem bani. Acum folosim pistoale închiriate", a precizat directorul Poliţiei Locale Târgu Jiu, Ion Tudor.

Cartuşe de doi lei

Fiecare pistol are două încărcătoare cu câte şase gloanţe, iar muniţia este cumpărată cu bani din bugetul instituţiei. Un cartuş costă aproximativ doi lei.

image
image
image
image
image
image
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net