Ingrediente: 200 g biscuiţi simpli, 1 kg mere, 200 g zahăr, 1 budincă vanilie, scorţişoară, 300 ml apă.


Mod de preparare:

Se curăţă merele şi se rad. Se pun la foc într-o cratiţă împreună cu zahărul (zahărul îl puteţi pune după gust) şi apa şi adăugăm scorţişoara după gust.

Când merele încep să-şi lase zeamă adăugăm praful de budincă şi fierbem până se îngroaşă.

Aşezăm într-o tavă (20/30) în care am pus folie alimentară sau hârtie de copt un rând de biscuiţi.
Turnăm deasupra compoziţia fierbinte, aşezăm iarăşi un rând de biscuiţi, apoi restul de compoziţie şi deasupra biscuiţi din nou.

Dăm la rece pentru cel puţin două-trei ore apoi răsturnăm compoziţia cu fundul în sus pe un platou. Apoi tăiem porţiile cu un cuţit bine ascuţit.

Poftă bună!

Eşti expertă în bucătărie? Îţi place
să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva
bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.

Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro.
Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în
paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.

Celelalte
reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul
www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!


 
 
Loading...