Primăria Capitalei rămâne fără 1.300 de angajaţi

Ultima actualizare:

    Pe lista concedierilor figurează funcţionarii care se apropie de pensionare
Pe lista concedierilor figurează funcţionarii care se apropie de pensionare

Negocieri dure la Primăria Capitalei în jurul numărului de salariaţi care vor fi daţi afară, potrivit Ordonaţei de Guvern care prevede reducerea numărului de personal din administraţia publică. Deşi primarul general Sorin  Oprescu a anunţat că este vorba de peste 2.000 de oameni, liderul Sindicatului Funcţionarilor din Primăria Capitalei, Dumitru Gherdan, a anunţat că Municipalitatea va concedia în jur de 1.300 de salariaţi.

„După ce se vor aproba noile organigrame, atât pentru Municipalitate cât şi pentru instituţiile subordonate, urmează să fie stabilite împreună cu sindicatele criteriile pentru selecţia personalului. Se va urmări în principal pensionarea angajaţilor care au vârsta necesară şi să nu mai existe persoane care să cumuleze pensia cu salariul”, a declarat sindicalistul pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, este sigur doar că vor dispărea două dintre instituţiile din subordinea Municipalităţii: Centrul de Calcul şi Centrul de Planificare Urbană. O parte dintre funcţionarii celor două instituţii vor fi însă transferaţi în alte departamente. Guvernul a decis ca în toată ţara reducerile de personal să se facă până pe 16 august. Dacă modificările organigramelor nu sunt operate, Direcţiile de Finanţe Publice locale vor acorda amenzi între 10.000 şi 40.000 de lei.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net