Acoperişul Primăriei sectorului 1 de pe Banu Manta a luat foc, vineri la prânz. La faţa locului s-au deplasat pompierii bucureşteni cu mai multe autospeciale.

O parte a acoperişului clădirii Primăriei sectorului 1, din Banu Manta,
cuprins vineri de flăcări, s-a prăbuşit, în jurul orei 12,40, iar
locuitorii din zonă au probleme cu fumul gros care a ajuns la
apartamentele de la etajele superioare ale clădirilor învecinate.

Circulaţia rutieră în zonă a fost închisă pentru a da posibilitatea pompierilor să intervină pentru stingerea focului. La faţa locului se află 50-60 de pompieri, cu 12 maşini de intervenţie.

În jurul orei 14 focul a fost stins

Andrei Chiliman: "Este vina constructorului"

''Este vorba despre o clădire veche, declarată monument istoric, care se află în renovare de peste un an'', a declarat primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Clădirea a fost construită în 1927 şi este monument istoric, spun
reprezentanţii ISU Bucureşti. Consolidarea ei ar urma să se finalizeze
în 2011.

Andrei Chiliman a fost de părere că incendiul a fost provocat de neglijenţa unui muncitor, vina aparţinând exclusiv constructorului.

"Incendiul se manifestă la nivelul acoperişului clădirii, în interior desfăşurându-se lucrări de şantier. La faţa locului se află pompierii cu zece autospeciale şi cinci autoscări pentru lucru la înălţime. Nu putem evalua, pentru moment, pagubele produse", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Cătălin Eftene.

Sediul Primăriei a fost mutat temporar, deoarece clădirea din Banu Manta se află în renovare pentru un an.

"Noi am scos toate bunurile şi persoanele din clădire, încă din luna martie. Aşteptăm rezultatele anchetei şi vom stabili ce avem de făcut. Vom obliga constructorul să plătească toate aceste cheltuieli suplimentare, pentru că au avut clădirea în gestiune", a spus Chiliman.

 
 
Loading...