Primele victime cauzate de sărbătoarea "Nazarineanului Negru" în Filipine VIDEO

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sărbătoarea filipineză a statuetei "Nazarineanului Negru" a înregistrat prima victimă, un băiat de 17 ani a fost ucis de un bărbat înarmat care a tras în mulţime în timpul procesiunii din Tondo, Manila.  Alte câteva persoane au fost rănite, în timp ce atacatorul a rămas neidenfiticat.

Mulţimea s-a înghesuit ieri seară la Quirino Grandstand în Rizal Park pentru a aduce omagii imaginii Nazarineanului Negru - statueta veche de secole care-l întruchipează pe Iisus nud şi negru şi despre care filipinezii cred că are puteri spirituale şi de vindecare. Stutueta va fi adusă înapoi la Biserica Quiapo în această dimineaţă.

La această sărbătoarea milioane de filipinezi se înghesuie şi se calcă în picioare pentru a-l atinge pe "Iisus".

Vezi VIDEO aici

În 2006, s-au înregistrat 2 morţi şi 20  de răniţi, iar în  2008 au murit  tot doi oameni, iar alţi 50 au fost răniţi în urma procesiunii. Anul trecut s-a raportat un număr record de 96 de răniţi.

Poliţia a estimat că peste trei milioane de adepţi vor participa la sărbătoarea din acest an. Inspectorul-şef Rodolfo Magtibay a spus că şi mai mulţi oameni vor participa la o veghe organizată, astfel că mulţimea va creşte în continuare.

Unii dintre adepţi au stat la Grandstand peste noapte pentru a putea participa la slujba de celebrare care urma să fie condusă de Arhiepiscopul din Manila, Gaudencio Cardinal Rosales.

Magtibay a spus că dezastrele şi calamităţile din ultima perioadă, în special taifunurile Ondoy şi Pepeng care au lovit ţara anul trecut, "îi determină pe mulţi oameni să se întoarcă spre Dumnezeu".

Vezi aici SUPER GALERIE FOTO!

Mii de filipinezi afectaţi de taifunuri în septembrie şi octombrie 2009 nu şi-au revenit încă după pierderile suferite. De asemenea, sute de oameni şi-au petrecut Crăciunul în tabere de evacuare din cauza vulcanului Mayon care a erupt în Albay luna trecută.

Unul dintre preoţii participanţi a spus că în 2009, între cinci şi şase milioane de oameni au venit să se roage la Biserica Quiapo.

Autorităţile au organizat peste 1.500 de trupe de poliţie, 45 de ambulanţe şi 22 de echipaje medicale pentru această sărbătoare. Celebrarea va dura 12 ore, cel mai probabil, iar autorităţile îi sfătuiesc pe filipinezi să nu se înghesuie , ci să aştepte statueta, şi să bea apă multă pentru a evita deshidratarea având în vedere vremea umedă preconizată în Manila.

Citeşte şi:

Zeci de mii de evacuaţi din calea unui vulcan în Filipine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net