Primul pompier care a intrat în Secţia de Reanimare a Maternităţii Giuleşti din Capitală după ce a pornit incendiul, plutonierul adjutant Cristian Vîlcu, a povestit reporterilor de la ziarul „Adevărul" clipele de groază prin care a trecut.


„În momentul în care am ajuns la etajul doi al spitalului, mai multe mămici au început să ţipe disperate către noi: „Copilaşii noştrii. Scoateţii copilaşii afară". Am ajuns cu greu la uşa de la Secţia de Reanimare din cauza fumului foarte gros. Am luat-o pe pipăite", a povestit pompierul, potrivit adevarul.ro.

Uşa era deschisă, iar în momentul în care au intrat în cameră, pompierii şi-au dat jos echipamentele pentru a putea lucra mai bine.

„Suntem o echipă şi ne-am riscat toţi viaţa pentru a-i salva. Nu era altă alternativă pentru că nu se vedea aproape nimic. Incubatoarele se topiseră din cauza căldurii, cred că erau peste 60 de grade Celsius înăuntru", a spus pompierul.

Lucrătorul de la ISU Bucureşti povesteşte că zona cu foc deschis era de aproximativ patru metri pătraţi.

„Ardea o piesă de mobilier de sub „Noi i-am scos pe copilaşi în mai puţin de cinci minute, dar ca părinte vă zic, pentru că şi eu am o fetiţă în vârstă de nouă ani, cred că dacă se intervenea un pic mai devreme, înainte să ajungem noi acolo, puteau fi salvaţi mai mulţi copii. În astfel de situaţii nu era important să stingă focul, ci să fie scoşi micuţii afară. Măcar incubatoarele trebuiau să fie scoase de acolo, că mergeau pe roţi", a explicat bărbatul.

 
 
Loading...