Protestaţi degeaba, la anul va fi mai rău!

Ultima actualizare:
foto: Agerpres - Sanitarii:  «Data viitoare, venim cu familiile!»
foto: Agerpres - Sanitarii: «Data viitoare, venim cu familiile!»

Mii de bugetari au ieşit şi ieri în stradă, fără să ştie că la anul va fi şi mai rău! Guvernul a pregătit un buget cu bani puţini pentru salariile din educaţie, sănătate, asigurări sociale şi administraţie. Sindicaliştii anunţă un miting uriaş, la care vor participa şi familiile lor.

Lovitură de graţie! Guvernul va tăia o treime din banii de salarii, şi în 2011! Proiectul de buget pentru anul următor are sume înjumătăţite pentru lucrări de infrastructură şi reduse cu 30% pentru cheltuielile primăriilor.

Ceea ce înseamnă că salariile bugetarilor vor fi din nou reduse şi se vor face alte disponibilizări.

„Guvernul va diminua substanţial banii pentru salarii din învăţământ şi ajutoare sociale şi va reduce cu 50% şi volumul creditelor pentru înfiinţarea locurilor de muncă", informează Mediafax, care a intrat în posesia proiectului Legii bugetului pentru 2011.

Ieri, sute de profesori au refuzat să intre la ore, în majoritatea oraşelor mari din ţară, iar alţii au stat sub ferestrele ministrului Daniel Funeriu.

Câteva mii de funcţionari de la Finanţe au continuat şi ieri greva, pentru că nu au crezut un cuvânt din promisiunile ministrului de finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, că vor primi stimulentele.

Ceea ce nu-i departe de adevăr! Premierul Emil Boc a precizat că stimulentele trebuie să se acorde doar pe criterii de performanţă, fără ca cineva să ştie ce înseamnă asta. Vor lua sau nu bani?

Liderii de sindicat au spus că într-una din zilele din intervalul 22-30 octombrie, se va organiza un miting de amploare, la care bugetarii vor veni împreună cu famiile.

Sanitarii: «Data viitoare, venim cu familiile!»

Casele de asigurări de sănătate au fost paralizate ieri de proteste.

foto: Agerpres - Gardienii:  «V-am păstrat  un pat în celulă!»
foto: Agerpres - Gardienii: «V-am păstrat un pat în celulă!»

Nemulţumiţi de salariile mici, membrii Sanitas au anunţat că la următorul protest vor fi mai mulţi, pentru că îşi vor aduce şi familiile. Ministrul sănătăţii a promis stimulente doar cadrelor medicale „care merită".

Gardienii: «V-am păstrat un pat în celulă!»

O sută de bărbaţi în toată firea, mulţi dintre ei gardieni de puşcărie, au strigat şi huiduit cât i-a ţinut gura, în faţa sediului central al PDL. La un moment dat, au aruncat peste gard zeci de „caşchete" uzate şi au ridicat caricaturi cu politicieni după gratii.

Galerie proteste ministerul Finanţelor
Galerie proteste ministerul Finanţelor

Vezi mai multe fotografii de la protestele de miercuri şi joi


    Galerie proteste ministerul Finanţelor
Galerie proteste ministerul Finanţelor
image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net